"För att vara fredagsmys är det rysligt tungt"

- 02/12/2010, 18:43 -
1 av 4

Simone Syversson/All Over Press

2 av 4

Simone Syversson/All Over Press

3 av 4

Simone Syversson/All Over Press

4 av 4

Nyheter24 var på plats vid torsdagsrepetitionerna inför semifinalen i Idol 2010 i Scandinavium, Göteborg. Hur idolerna låter på fredag får du veta här.

Juryn har valt låtarna när Idol-tåget når Göteborg. Idolerna ställs inför en möjlighet att glänsa samt en svår utmaning. Hur torsdagsrepet lät berättar Nyheter24:s Idolredaktör Elin Kvist.

Jay Smith - "Enter Sandman" (glänsarlåt)
Alla rockers som i veckor tvingats leva med - och med största säkerhet föraktat - låtval av Lady Gaga, Backstreet boys och Madonna får nu upprättelse. Med råge, rök och pyroteknik. För att vara fredagsmys och vardagsrumsunderhållning är det här är rysligt tungt och mäktigt.
Betyg: 5/5

Jay Smith - "In the ghetto" (utmaning)
Förra året gjorde Tove Styrke en version, och nu är det mr. Smiths tur att ta Elvis-låten vid hornen. Efter ett lamt rep önskar vi innerligt att Helsingborgssonen visar mer vilja och glöd, för det här blev en sävlig uppvisning á la mystjuren Ferdinand. Vi kräver faktiskt mer än ett sömnigt blasérace!
Betyg: 2/5
 

Minnah Karlsson - "Total eclipse of the heart" (glänsarlåt)
På pappret känns det som ett par med framtidslovande äktenskapstycke, men förhållandet mellan Minnah och Bonnie Tyler-dängan är inte så eldigt som man kan önska. Känslan är i vanlig ordning på plats, men numret lyfter inte tillräckligt.
Betyg: 3/5

Minnah Karlsson - "When love takes over" (utmaning)
Det här är riktigt snyggt ska ni veta, och dessutom sportar Minnah en av säsongens snyggaste outfits! Tror minsann att juryns svåra läxa blev en tacksam uppgift för Minnah, som gör den här discodängan med bravur. Hon lyckas med upptempo-kruxet och det svänger skönt, katten!
Betyg: 4/5
 

Olle Hedberg - "Everybody's changing" (glänsarlåt)
Vi blev nog bortskämda efter förra veckans succévibbar, och kanske beror det även på sjukdom eller bristen på peppande publik, men Olles rep saknade samtliga former av semifinalshetta. Det osade istället svenneriktig mellanmjölksvarning på långa vägar.
Betyg: 3/5

Olle Hedberg - "Born to run" (utmaning)
Olle fick tydligen mersmak för att tjurrusa genom publiken förra veckan, för även i Scandinavium bjuds vi på spasmryckande dansmoves. Stundtals drabbas sången en aning, men på det stora hela är det härligt att se gotlänningen släppa hämningarna.
Betyg: 3/5