Onsdag 27 Okt
Stockholm

"Svenska folket gillar den hårda Jay Smith"

1 av 4
2 av 4
3 av 4
4 av 4

När Idol 2010 besöker Scandinavium under fredagskvällen är idolen Jay Smith tillbaka på hemmaplan - i hårdrocksland. Det finns däremot en sak han är rädd för ska hända.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer
Idol 2010

Vem var bäst? Vem var sämst? Vem vinner? Läs allt om Idol på Nyheter24.se/noje/idol

Semifinalen i Idol 2010 intar under fredagen Scandinavium, Göteborg, och den här veckan har juryn valt låtarna. För idolen Jay Smith innebär det en chans att glänsa med Metallicas "Enter Sandman" och en stor utmaning med Elvis "In the ghetto".

– Juryns val känns bra. Den ena - min glänsarlåt - är skitbra och den andra - utmaningen - är helt okej. Det känns verkligen som att jag är på hemmaplan i Metallica-låten, och det är där jag trivs och det jag gör allra bäst, säger Jay till Nyheter24.

Under flera veckor har Jay överraskat svenska folket med låtval av Backstreet boys, Madonna och Lady Gaga. När han den här veckan är tillbaka i sitt rätta element tror han att stödet från stugorna bara kan öka.

– Den här veckan får jag chans att visa både den rockigare och den mjukare sidan av mig, men jag tror att svenska folket gillar den hårda Jay bäst.

Det är däremot inte första gången Elvis "In the ghetto" hörs från Idol-scenen. Under förra årets säsong gjorde bronsmedaljören Tove Styrke en bejublad version - ett faktum som för Jay Smith kan innebära problem.

– Den egentliga utmaningen ligger i att göra något som är så väl etablerat och gjort av "kungen" själv. Jag kan förstå att det blev smått briljant när Tove gjorde låten förra året, eftersom Elvis känns som hennes raka motsats. För min del finns risken att det i jämförelse blir karaoke, och det är nog den största svårigheten, berättar Jay för Nyheter24.

Tove Styrkes version av "In the ghetto" i Idol 2009:

Kommentera
Kopiera länk
Dela