1 av 4
- Foto: BJÖRN LARSSON ROSVALL / SCANPIX
2 av 4
- Foto: BJÖRN LARSSON ROSVALL/SCANPIX
3 av 4
- Foto: BJÖRN LARSSON ROSVALL / SCANPIX
4 av 4
- Foto: BJÖRN LARSSON ROSVALL / SCANPIX

Minnah och Jay till final i Idol 2010

Finalisterna i Idol 2010 är utsedda. Det är Jay Smith och Minnah Karlsson som nästa vecka får äntra Globens scen.


Scandinavium kokade när semifinalen i Idol 2010 på fredagskvällen ägde rum i Göteborg.

Efter en hård kamp med temat "juryns val" stod det klart att Minnah Karlsson och Jay Smith nästa vecka står som finalister i Globen. Olle Hedberg tvingades därmed lämna tävlingen.

– Jag förstår inte vad det är som händer, säger en chockad Minnah till Nyheter24 efter resultatshowen.

– I kväll har jag känt mig väldigt glad och det har varit extremt roligt. Jag hade varit nöjd oavsett hur det hade slutat, men det här känns ju helt ofattbart, fortsätter hon.

När juryn denna vecka stod för låtvalen gavs såväl Jay som Minnah chansen att glänsa, med Metallicas "Enter Sandman" respektive "Total eclipse of the heart" av Bonnie Tyler.

Enligt Jay påverkade låtarna till allra högsta grad kvällens resultat.

– De avgjorde nog en hel del, framförallt eftersom jag slapp apa mig som tidigare veckor och idag kunde göra det jag själv gillar.

Jay Smith är den enda idolen som under hösten aldrig har hängt löst och tvingats duellera. Dessutom har han under en lång tid varit favorit och till och med utropad som segrare i tävlingen. Själv vill han dock inte dra några förhastade slutsatser.

– Jag tror inte att Idol är avgjort än. Minnah har en väldigt stor chans att utmana mig i finalen, säger han till Nyheter24.

Minnah själv menar att tävlingens utgång kommer bero på dagsform, och eventuellt den låt de båda kommer framföra.

– Jag måste lägga i en växel till och ge så mycket Minnah som det bara går om jag ska lyckas utmana Jay. Vinnarlåten passar mig som handen i handsken och den känns verkligen som min. Kanske kan den avgöra.

/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Sofia Ståhl utreds av läkare – vädjar till följarna

"Jakt" – på liv och död

1 timme sedan
En jakthelg går överstyr när djuren plötsligt försvinner och jägarna saknar byten att skjuta. Det är ett sätt att visa vad som händer när man tappar perspektivet och börjar gå över gränser, säger regissören Sarah Gyllenstierna om filmen "Jakt".

Väskförbud stoppar konserter med picknick

1 timme sedan
Väskförbudet som infördes i november förra året kommer att få konsekvenser för besökare på utomhuskonserter i sommar: Att ta med sig picknick är inte längre möjligt.

af Sillén kommenterar kompisarna i Eurovision

1 timme sedan
Edward af Sillén ska inte bara skriva manus och regissera Eurovision Song Contest. Han blir även SVT:s kommentator. "Uppgiften ser annorlunda ut när vi är ett värdland", säger han till TT.

Taylor Swift överraskar med dubbelalbum

2 timmar sedan
Taylor Swifts nya album är i själva verket ett dubbelalbum. "Jag hade skrivit så mycket 'plågad poesi' de senaste två åren att jag ville dela allt med er" skriver Swift på Instagram.

Tuva Novotny: Superläskigt med komedi

3 timmar sedan
En kvinna som skaffar barn på egen hand – men blir kär i donatorn. Tuva Novotny spelar huvudrollen i Viaplays nya dramakomedi "Allt och Eva" Den handlar om att vara ensam och rädd för gemenskap men ändå söka samhörighet, säger Novotny till TT.