Minnah och Jay till final i Idol 2010

- 04/12/2010, 00:43 -
1 av 4

BJÖRN LARSSON ROSVALL / SCANPIX

2 av 4

BJÖRN LARSSON ROSVALL/SCANPIX

3 av 4

BJÖRN LARSSON ROSVALL / SCANPIX

4 av 4

BJÖRN LARSSON ROSVALL / SCANPIX

Finalisterna i Idol 2010 är utsedda. Det är Jay Smith och Minnah Karlsson som nästa vecka får äntra Globens scen.

Scandinavium kokade när semifinalen i Idol 2010 på fredagskvällen ägde rum i Göteborg.

Efter en hård kamp med temat "juryns val" stod det klart att Minnah Karlsson och Jay Smith nästa vecka står som finalister i Globen. Olle Hedberg tvingades därmed lämna tävlingen.

– Jag förstår inte vad det är som händer, säger en chockad Minnah till Nyheter24 efter resultatshowen.

– I kväll har jag känt mig väldigt glad och det har varit extremt roligt. Jag hade varit nöjd oavsett hur det hade slutat, men det här känns ju helt ofattbart, fortsätter hon.

När juryn denna vecka stod för låtvalen gavs såväl Jay som Minnah chansen att glänsa, med Metallicas "Enter Sandman" respektive "Total eclipse of the heart" av Bonnie Tyler.

Enligt Jay påverkade låtarna till allra högsta grad kvällens resultat.

– De avgjorde nog en hel del, framförallt eftersom jag slapp apa mig som tidigare veckor och idag kunde göra det jag själv gillar.

Jay Smith är den enda idolen som under hösten aldrig har hängt löst och tvingats duellera. Dessutom har han under en lång tid varit favorit och till och med utropad som segrare i tävlingen. Själv vill han dock inte dra några förhastade slutsatser.

– Jag tror inte att Idol är avgjort än. Minnah har en väldigt stor chans att utmana mig i finalen, säger han till Nyheter24.

Minnah själv menar att tävlingens utgång kommer bero på dagsform, och eventuellt den låt de båda kommer framföra.

– Jag måste lägga i en växel till och ge så mycket Minnah som det bara går om jag ska lyckas utmana Jay. Vinnarlåten passar mig som handen i handsken och den känns verkligen som min. Kanske kan den avgöra.