Utslagne Olle Hedberg: Jag hade velat lämna tidigare

- 04/12/2010, 11:05 -
1 av 4

BJÖRN LARSSON ROSVALL / SCANPIX

2 av 4

BJÖRN LARSSON ROSVALL/SCANPIX

3 av 4

BJÖRN LARSSON ROSVALL/SCANPIX

4 av 4

BJÖRN LARSSON ROSVALL/SCANPIX

Jay Smith och Minnah Karlsson blev under fredagen finalister i Idol 2010, medan  Olle Hedberg snubblade på mållinjen och tvingades lämna tävlingen. – Det var inte roligt den här veckan, säger Olle till Nyheter24.

Idol 2010 besökte under fredagen Scandinavium i Göteborg med målet att kora årets finalister.

När det stod klart att Jay Smith och Minnah Karlsson knep guldbiljetterna till Globen fick svenska folket se gotlänningen Olle Hedberg lämna tävlingen.

Olle är efter resultatshowen besviken.

– Det enda jag hade velat göra är att gå härifrån med fanan i topp. Jag hade hellre lämnat förra veckan, säger han till Nyheter24 efter sändningen.

Varför tvingades du lämna nu?

– Låtarna kändes inte särskilt bra, och det var inte roligt den här veckan. Problemet var mitt mindset - jag satte mig på tvären direkt istället för att börja jobba ordentligt.

Efter en lång och hård höst i den beryktade Idol-bubblan vill verkligheten inte ännu göra sig påmind för Olle.

– Jag tror att det behövs ett par veckor för att smälta det här och inse vad man har varit med om. Nu känns det overkligt och mer som en "jaha"-känsla, förklarar han för Nyheter24.

Varför det slutligen blev Minnah och Jay som står som finalister i Globen nästa vecka handlar enligt Olle inte enbart om den musikaliska biten.

– Frågan är vad Idol egentligen handlar om? Jag vet inte. Det är så mycket mer än vem som sjunger eller framträder bäst. Det är verkligen en popularitetstävling, där Jay och Minnah känns mycket mer folkliga än jag.

När Idol-turnén nådde Malmö Arena förra veckan gjorde Olle stor succé med U2:s "Beautiful day" och Coldplays "Fix you".

För första gången under hösten var storfavoriten Jay Smith då hotad till segern enligt en rad omröstningar.

– Mitt mål har aldrig varit att tävla, utan bara att göra bra nummer som jag kan vara stolt över. Jag kommer leva med Malmö-veckan för evigt, säger Olle till Nyheter24.

Vad händer för din del nu?

– Jag är villig att börja om igen, men nu har jag skapat mig ett namn och blivit "killen med gitarren". Nästa mål är att spela i ett band och få släppa en skiva.

– Jag vet inte om jag någonsin kommer stå på en sådan här scen igen. Själv hade jag inte betalat för att gå och se mig den här veckan.

Olle i Keanes "Everybody's changing", vilken juryn valt som hans glänsarlåt:

Olle%20Hedberg%20-%20Everybodys%20changing