"En kletig uppvisning i osmaklighet"

- 04/12/2010, 14:52 -
1 av 5

BJÖRN LARSSON ROSVALL/SCANPIX

2 av 5

BJÖRN LARSSON ROSVALL/SCANPIX

3 av 5

BJÖRN LARSSON ROSVALL/SCANPIX

4 av 5

BJÖRN LARSSON ROSVALL/SCANPIX

5 av 5

Nyheter24 var på plats i Scandinavium under semifinalen av Idol 2010, och kan nu lista veckans största och mest skräckinjagande ögonblick.

Nyheter24:s Idolredaktör Elin Kvist tar upp det vi vill minnas - och helst glömma bort - från seminfinalen av Idol 2010 i Scandinavium, där Jay Smith och Minnah Karlsson blev finalklara, medan bagaren Olle Hedberg tvingades lämna tävlingen.

Kvällens...

...bästa
Finalisterna! Inte sedan fightingbruttorna Tomb Raider och Sailor Moon var på tapeten har vi sett dosen av girlpower som Minnah Karlsson levererade i Scandinavium. Jay Smith fortsatte även han att i vanlig ordning linda tävlingen runt sitt lillfinger. Det blev homerun, knock out, touch down och resten av ordlistans allsköns segertermer många gånger om. 

Jay Smith in action:

Jay%20Smith%20-%20In%20the%20ghetto

...sämsta
I jantelagsland är skämskudden härmed årets julklapp. Allt tack vare en kletig uppvisning i tvättäkta osmaklighet - som direkt tagen ur en korpkabaré i konfettifantasternas glam-Vegas. Andreas Carlssons hemmasnickrade smörballad får horder av plastic fantastic-jänkare att göra vågen. Vi andra fortsätter att skrubba ögonen med tvål.

Andreas%20Carlsson%20%E2%80%93%20If%20you%20can%20dream%20it

...låtval
Efter kavalkader av fotknölssågningar tog juryn saken i egna händer. Och avgjorde därmed tävlingen. Hade Olle Hedberg fått briljera i ännu en Coldplay-dänga hade vi kunnat snacka match, men med Keanes halvtrista hissvisa blev det aldrig mer än en småpirrig fast snedvriden stolpträff.

...största snackis
Brudarna som etsar idolnamn i pannan med vattenfast tuschpenna, och som övernattar utanför arenorna i sovsäckar som på sin höjd tål en småkylig brittsommar-natt, lyckas vecka efter vecka skapa något väldigt fint. Arenaturnén har varit en uppvisning i - för att snabbt citera Idols dialektsäkraste norrbagge, Geir Rönning - äkta "tschärlek".

Magisk känsla i Scandinavium under Minnahs version av "Total eclipse of the heart":

Minnah%20Karlsson%20-%20Total%20eclipse%20of%20the%20heart