VIDEO: Idolauditions vi minns - och helst glömmer bort

- 08/12/2010, 23:25 -

Årets Idol-säsong börjar närma sig sitt slut, och det är därför hög tid för en tillbakablick till resan där det en gång började - auditionturnén.

På fredag avgörs finalen i Idol 2010 på Globens scen. Vägen dit har inte direkt varit spikrak, och tittarna har utsatts för såväl gnisslande falsktoner som regelrätt skönsång.

Så här lät det under årets första auditons:

"Dagens missförstånd: Elena, i folkmun kallad radiomarodören, har lyckats kränga på sig en spygrön kasettbandspelare och en hopplöst för liten Benjamin Syrsa-väst. Klassisk auditiontabbe."


 

"Dagens glidare: Kungen av julafton har fått konkurrens. Arne Weises son, Andreas Weise, sportar en fräsig säljarkostym och sköna moves på bästa sändningstid. Skulle lätt kunna köpa en multitaskad juicepress av snackar'n."


 

"Dagens lirare: Här snackar vi om en rejäl störtdykning ner i höftryckningarnas stekheta helvete. Hans-Niklas är utan tvekan dansbandsskvalets ökrönte konung."


 

"Dagens karl: Olle Hedberg från "öjn" är sådär Bond-hunkigt svartmuskig och väderbiten. Dessutom lirar han gitarr som en gud, äger en beboelig segelbåt och erbjuder en ofattbar dialekt på köpet. Killen är ett kap."


 

"Dagens bubblare: Snabba brillor, fläskkotlettsfrippa och tuff tisha. Låter som en schysst tisdagkväll på Stureplan. Men här är det alltså Norrlandsformatet på samma koncept som erbjuds. Läckert."


 

"Dagens mix: Veronica Maggio feat. Majas alfabetssånger. Bruden är småstadscharmig, fjortisfjollig och soft som ett par ingångna Ecco-dojjor på samma gång. Totalt mind fucking."


 

"Dagens värsting: Han har namnet värdig en CSI Miami-snut, ansiktsbehåringen för en getskäggspundare och en whiskeyröst som till och med kan göra Bengt Magnusson grön av avund. Rökigt, Jay Smith."