1 av 5
2 av 5
- Foto: Bertil Ericson / SCANPIX
3 av 5
- Foto: Bertil Ericson / SCANPIX
4 av 5
- Foto: Bertil Ericson / SCANPIX
5 av 5
- Foto: Bertil Ericson / SCANPIX

"Lite som hela havet stormar" - så blir Idolfinalen

Nyheter24 var på plats i Globen under finalrepetitionerna av Idol 2010, och har därför full koll på hur finalisterna låter på fredag.


Finalister

Namn: Jay Smith

Bor: Helsingborg

Yrke: Lagerarbetare

Ålder: 29


Namn: Minnah Karlsson

Bor: Hallstavik

Yrke: Arbetssökande

Ålder: 21

Finalen av Idol 2010 äger på fredag rum i Globen, Stockholm, mellan Minnah Karlsson och Jay Smith.

Nyheter24 var på plats under repetitionerna och kan nu rapportera om hur finalisterna låter i fredagens final.
 

Jay Smith - Higher (eget val)
I Creeds gamla goding låter Jay som en amerikansk rockstar i en regelrätt radiostänkare - det är rispigt, proffsigt och grymt snyggt.
Betyg: 4/5

Jay Smith - Like a prayer (tittarnas val)
Utan tvekan ett av Idol-årets största ögonblick, med en känsloanstormning värre än ett överhysterisk PMS-utbrott. Denna vecka slipper vi en kallinglös kiltoutfit och kan istället fokusera på guldrösten och den genomborrande blicken. Det blir inte mycket bättre än så här på Idol-scenen.
Betyg: 5/5

Jay Smith - Dreaming people (vinnarlåten)
Sådär, ännu en vinnarlåt från "hitmakarnas" löpande band. Med Jay är den okej, men faktiskt inte mycket mer. Framförallt på grund av att den ligger en ocean ifrån honom stilmässigt. Det hinner bli både ospännande och långtråkigt på vägen till tonartshöjningen. Om Jay faller så skyller vi allt på mjukpopen.
Betyg: 3/5
 

Minnah Karlsson - What you waiting for? (eget val)
Hur tänkte vem och varför? I Gwen Stefani-numret tappar man bort den Minnah vi har lärt känna under hösten - och som uppenbarligen matchat alldeles utmärkt med fredagsmys och dillchipsfrossande i stugorna. På flera ställen har hon kopierat Linnea Henriksson-skriken rakt av, och kvar av superbruden Karlsson finns bara en glödande energi och de höga tonerna.
Betyg: 2,5/5

Minnah Karlsson- Twist and shout (tittarnas val)
Det här är låten som Minnah gjorde sin klassiska Idol-comeback med. Dängan låter fint på finalscenen, men visst osar det lite hela havet stormar över det smågalna framträdandet. Överraskningsmomentet från förra gången är som bortblåst och därmed även lite av tjusningen.
Betyg: 3/5

Minnah Karlsson - Dreaming people (vinnarlåten)
Så här ska en slipsten dras! Dreaming people känns nästintill specialskriven till unga fröken Karlsson, och det här numret är utan tvekan Minnahs starkaste kort i finalen. Gott folk - räkna inte bort Hallstaviks sångfågel. Det här numret ger ståpäls!
Betyg: 5/5

/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Talmannen ger ut poesi – "med stor ödmjukhet"

1 timme sedan

Textilmuseet prisat på Elle-galan

1 timme sedan
Textilmuseet i Borås tilldelades årets hederspris på Elle-galan på fredagskvällen.

Harry Styles stalker får fängelse

2 timmar sedan
3,5 månaders fängelse. Den blir domen för den brasilianska kvinna som stalkat Harry Styles den senaste tiden, skriver The Guardian.

Hooja kommenterar älgvandringen

igår 21:52
Artistduon Hooja blir älgvärdar i SVT. Den 2 maj klockan 19.00 kommenterar de årets säsong av "Den stora älgvandringen".

Ännu en VM-hjälte fick lämna "Masked singer"

igår 21:26
Halvvägs in i säsongen av "Masked singer" har panelen hittills endast lyckats skrapa ihop ett enda poäng. Den tilldelades Måns Zelmerlöw som prickade in VM 94-hjälten Tomas Brolin i det allra första programmet.

Därför är "Gift vid första ögonkastet"-deltagarna så unga i år

igår 19:54
Årets säsong av "Gift vid första ögonkastet" är i full gång och många har reagerat på den unga deltagarskaran. Nyheter24 frågade produktionen varför de medverkande är så unga i år.