"Lite som hela havet stormar" - så blir Idolfinalen

- 09/12/2010, 20:01 -
1 av 5

2 av 5

Bertil Ericson / SCANPIX

3 av 5

Bertil Ericson / SCANPIX

4 av 5

Bertil Ericson / SCANPIX

5 av 5

Bertil Ericson / SCANPIX

Nyheter24 var på plats i Globen under finalrepetitionerna av Idol 2010, och har därför full koll på hur finalisterna låter på fredag.

Finalen av Idol 2010 äger på fredag rum i Globen, Stockholm, mellan Minnah Karlsson och Jay Smith.

Nyheter24 var på plats under repetitionerna och kan nu rapportera om hur finalisterna låter i fredagens final.
 

Jay Smith - Higher (eget val)
I Creeds gamla goding låter Jay som en amerikansk rockstar i en regelrätt radiostänkare - det är rispigt, proffsigt och grymt snyggt.
Betyg: 4/5

Jay Smith - Like a prayer (tittarnas val)
Utan tvekan ett av Idol-årets största ögonblick, med en känsloanstormning värre än ett överhysterisk PMS-utbrott. Denna vecka slipper vi en kallinglös kiltoutfit och kan istället fokusera på guldrösten och den genomborrande blicken. Det blir inte mycket bättre än så här på Idol-scenen.
Betyg: 5/5

Jay Smith - Dreaming people (vinnarlåten)
Sådär, ännu en vinnarlåt från "hitmakarnas" löpande band. Med Jay är den okej, men faktiskt inte mycket mer. Framförallt på grund av att den ligger en ocean ifrån honom stilmässigt. Det hinner bli både ospännande och långtråkigt på vägen till tonartshöjningen. Om Jay faller så skyller vi allt på mjukpopen.
Betyg: 3/5
 

Minnah Karlsson - What you waiting for? (eget val)
Hur tänkte vem och varför? I Gwen Stefani-numret tappar man bort den Minnah vi har lärt känna under hösten - och som uppenbarligen matchat alldeles utmärkt med fredagsmys och dillchipsfrossande i stugorna. På flera ställen har hon kopierat Linnea Henriksson-skriken rakt av, och kvar av superbruden Karlsson finns bara en glödande energi och de höga tonerna.
Betyg: 2,5/5

Minnah Karlsson- Twist and shout (tittarnas val)
Det här är låten som Minnah gjorde sin klassiska Idol-comeback med. Dängan låter fint på finalscenen, men visst osar det lite hela havet stormar över det smågalna framträdandet. Överraskningsmomentet från förra gången är som bortblåst och därmed även lite av tjusningen.
Betyg: 3/5

Minnah Karlsson - Dreaming people (vinnarlåten)
Så här ska en slipsten dras! Dreaming people känns nästintill specialskriven till unga fröken Karlsson, och det här numret är utan tvekan Minnahs starkaste kort i finalen. Gott folk - räkna inte bort Hallstaviks sångfågel. Det här numret ger ståpäls!
Betyg: 5/5