Weise rasar mot Idolparet: "Det är skandal"

- 10/12/2010, 12:29 -
1 av 5

Simone Syversson/All Over Press

2 av 5

BJÖRN LARSSON ROSVALL / SCANPIX

3 av 5

BJÖRN LARSSON ROSVALL / SCANPIX

4 av 5

Simone Syversson/All Over Press

5 av 5

TV4

Idolen Andreas Weise är kritisk till romansen som nu uppdagats mellan finalisterna Jay Smith och Minnah Karlsson.– Det är moraliskt fel, säger han till Nyheter24.

Inför finalen av Idol 2010 har fokus riktats mot de två finalisterna Jay Smith och Minnah Karlsson, som nu ryktas vara ett kärlekspar. Storfavoriten Jay säger sig vara förvirrad inför vad som händer - en känsla som även de övriga Idoldeltagarna har.

– Minnahs och Jays romans kom som en total chock, och vi andra hade ingen aning alls. Jag tror absolut att det är sant, och inte en pr-kupp som vissa pratar om, säger idolen Andreas Weise till Nyheter24.

Idoldeltagaren är kritisk till romansen, och menar att tajmningen är helt fel.

– Personligen så känns det lite pajasaktigt och moraliskt fel att gå ut med en sådan sak dagen innan en final.

Jay har under hösten talat varmt om sin flickvän och blivande fru, Sara Smith, och noga förklarat att hon är anledningen till att han fortfarande lever - efter tunga år i drogmissbruk.

Flickvännen tvingas nu möta rubrikerna om Jay och Minnah hemma i Helsingborg, och det var länge oklart om hon skulle komma till Globen för att stötta storfavoriten i finalen.

– Även om det inte är min business så tycker jag att det är skandal med Jays flickvän. Det viktigaste just nu är att hon mår bra, och att hon blev underrättad innan det kom ut på löpet, förklarar Andreas Weise till Nyheter24.

Idolen riktar även kritik mot det sätt som romansen uppdagats på.

– Jag är kritisk till den riktning som programmet tar. Om det är deras fel eller programmets är svårt att veta, men de borde ha pratat igenom det mer noga innan de gick ut med det så här.
 

Jay tillägnar en låt till sin fru Sara under kärleksveckan i Idol:

Jay%20Smith%20-%20Here%20without%20you