ÅRETS IDOL: Jay Smith vann Idol 2010

- 10/12/2010, 23:56 -
1 av 4

SÖREN ANDERSSON / SCANPIX

2 av 4

SÖREN ANDERSSON / SCANPIX

3 av 4

BJÖRN LARSSON ROSVALL / SCANPIX

4 av 4

SÖREN ANDERSSON / SCANPIX

Favoritskapet höll hela vägen, och Jay Smith vann på fredagskvällen Idol 2010 mot Minnah Karlsson på Globens scen.

Det har varit turbulenta veckor för Jay Smith i Idol 2010, och många har siat om att storfavoritens diverse snedsteg skulle fälla honom i finalen.

Så blev aldrig fallet, och Jay kunde efter sina tre framträdanden i Globen i Stockholm utropas som segrare av tävlingen.

– Jag är överväldigad och glad. Det är fantastisk att människor tar sig tid att stötta och följa en på det här viset. Jag är evigt tacksam, säger Jay efter resultatet.

Hur kändes det att stå mot Minnah i finalen?

– Det var harmoniskt. Hon var precis lika mycket värd att vinna som jag var, och jag hade en känsla av det var jämnt mellan oss in i det sista.

– Hur mycket jag än har fått höra att jag är favorittippad så har jag försökt att ta det med en nypa salt, säger Jay till Nyheter24.

Juryns Andreas Carlsson är nöjd med kvällens segrare, och menar att han visste hur tävlingen skulle sluta för flera månader sedan.

– Det var absolut rätt man som vann. Redan i somras skrev jag Jays namn på en papperslapp och la den i ett kuvert som jag förseglade och sedan gav till Adam Alsing. Jag visste redan då att han skulle vinna, säger han till Nyheter24.

Varför trodde du det?

– Jay var en underdog som hade allt att vinna och inget att förlora, och dessutom så har han en röst som man kan leta efter i en livstid utan att hitta.

Dessutom menar juryesset att Jay har ytterligare en viktig egenskap.

– Han har lyckats hålla en mystik kring sig själv. Vem fan är Jay Smith? Jag har ingen aning. Man ser honom stryka omkring i korridorerna, lyssnandes på jättehög musik, men man känner honom inte. Han är ett mysterium, och mystik är bra för musik, säger Andreas Carlsson till Nyheter24.