1 av 4
- Foto: SÖREN ANDERSSON / SCANPIX
2 av 4
- Foto: SÖREN ANDERSSON / SCANPIX
3 av 4
- Foto: BJÖRN LARSSON ROSVALL / SCANPIX
4 av 4
- Foto: SÖREN ANDERSSON / SCANPIX

ÅRETS IDOL: Jay Smith vann Idol 2010

Favoritskapet höll hela vägen, och Jay Smith vann på fredagskvällen Idol 2010 mot Minnah Karlsson på Globens scen.


Vinnare Idol 2010

Namn: Jay Smith

Bor: Helsingborg

Yrke: Lagerarbetare

Ålder: 29

Familj: Flickvännen Sara

Civilstånd: Skild/sambo

Det har varit turbulenta veckor för Jay Smith i Idol 2010, och många har siat om att storfavoritens diverse snedsteg skulle fälla honom i finalen.

Så blev aldrig fallet, och Jay kunde efter sina tre framträdanden i Globen i Stockholm utropas som segrare av tävlingen.

– Jag är överväldigad och glad. Det är fantastisk att människor tar sig tid att stötta och följa en på det här viset. Jag är evigt tacksam, säger Jay efter resultatet.

Hur kändes det att stå mot Minnah i finalen?

– Det var harmoniskt. Hon var precis lika mycket värd att vinna som jag var, och jag hade en känsla av det var jämnt mellan oss in i det sista.

– Hur mycket jag än har fått höra att jag är favorittippad så har jag försökt att ta det med en nypa salt, säger Jay till Nyheter24.

Juryns Andreas Carlsson är nöjd med kvällens segrare, och menar att han visste hur tävlingen skulle sluta för flera månader sedan.

– Det var absolut rätt man som vann. Redan i somras skrev jag Jays namn på en papperslapp och la den i ett kuvert som jag förseglade och sedan gav till Adam Alsing. Jag visste redan då att han skulle vinna, säger han till Nyheter24.

Varför trodde du det?

– Jay var en underdog som hade allt att vinna och inget att förlora, och dessutom så har han en röst som man kan leta efter i en livstid utan att hitta.

Dessutom menar juryesset att Jay har ytterligare en viktig egenskap.

– Han har lyckats hålla en mystik kring sig själv. Vem fan är Jay Smith? Jag har ingen aning. Man ser honom stryka omkring i korridorerna, lyssnandes på jättehög musik, men man känner honom inte. Han är ett mysterium, och mystik är bra för musik, säger Andreas Carlsson till Nyheter24.

/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

"Den sista resan" mest sedda dokumentären

2 timmar sedan

Allt om SampeV2: Lön, längd och om han har flickvän

2 timmar sedan
Sampev2 är en av Sveriges största youtubers. Men hur mycket vet du egentligen om honom? Nyheter24 reder ut några av de vanligaste frågorna som svenskarna googlar om Sampev2.

Swifts album slog Spotify-rekord

3 timmar sedan
Nya rekord från Taylor Swift hör inte till ovanligheterna – men nu har hon slagit ännu ett. Världsstjärnans nya album "The tortured poets department" skriver Spotify-historia som det första albumet som passerat 200 miljoner lyssningar på en enda dag på strömningstjänsten. I och med detta blir hon även den mest strömmade artisten någonsin på en enda dag, skriver Variety.

Niklas Strömstedts miljoner – så mycket pengar tjänar folkkära artisten

3 timmar sedan
Att Niklas Strömstedt är både folkkär och framgångsrik råder det inga tvivel om. Men hur mycket pengar tjänar han? Nyheter24 har kikat närmare på artistens bolag och inkomst.

Författare bojkottar amerikansk Pen-gala

idag 09:10
31 författare och översättare bojkottar årets stora amerikanska Pen-gala. Bojkotten är en protest mot vad man kallar organisationens misslyckande med att skydda palestinska författare i Gaza.

Talmannen ger ut poesi – "med stor ödmjukhet"

idag 07:58
Han har poesin att tacka för en lyckad första dejt med sin fru och citerar gärna dikter i ämbetet. Men när talmannen Andreas Norlén nu ger ut en diktantologi är han nervös. Jag hoppas folk inte börjar förhöra mig, säger han.