"Idol har blivit ett nytt Paradise Hotel"

- 11/12/2010, 12:30 -
1 av 3

Simone Syversson/All Over Press

2 av 3

Simone Syversson/All Over Press

3 av 3

Simone Syversson/All Over Press

Idolen Andreas Weise och juryns Andreas Carlsson kritiserar Idol för den riktning programmet har tagit, där fokus nu ligger mer på skandaler än på musik. – Man kan lika gärna lägga ner direkt, säger Weise till Nyheter24.

Årets Idol-tåg har nått slutstationen, och när året summeras menar många att 2010 var skandalernas år i tävlingens historia.

Kritiker menar att fokus ligger långt ifrån det som programmet egentligen handlar om - musik.

– Det har kommit in lite groll och rock'n'roll i den här tävlingen, och den är inte så tillrättalagd längre. Det är lite mer skit under naglarna nu, säger juryns Andreas Carlsson till Nyheter24.

Är det bra eller dåligt?

– Svårt att säga. Samtidigt som det blir turbulens i tävlingen så kanske det tillför någonting. Hur hade det varit om en världsstjärna som Keith Richards hade ställt upp i Idol? Antagligen fullständigt kaos.

Idolen Andreas Weise menar däremot att programmet tar helt fel riktning.

– Om svenska Idol blir mer av en dokusåpa så kan man lika gärna lägga ner det direkt. Det ska vara fokus på musiken.

– Just nu är det mer Paradise Hotel-nivå, och programmets riktning har mer varit skandaler än musik och konst. Jag vill inte vara en del av en skandalsåpa. Det var inte därför jag sökte, berättar Weise för Nyheter24.

Deltagaren Linnea Henriksson menar att hon har lyckats hålla sig borta från skandalrubriker av en viktig anledning.

– För min del har Idol bara handlat om musik, och det är jag väldigt glad över. Googlar jag mig själv så är det musiken jag hittar, och det är just vad jag vill.