Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Osäker framtid för Idol-tvåan Minnah

- 11/12/2010, 14:26 -
1 av 4

SÖREN ANDERSSON / SCANPIX

2 av 4

SÖREN ANDERSSON / SCANPIX

3 av 4

SÖREN ANDERSSON / SCANPIX

4 av 4

Simone Syversson/All Over Press

Efter en rafflande final mot storfavoriten Jay Smith slutade Minnah Karlsson på en andraplats i Idol 2010. Vad som nu händer i Minnahs liv och karriär är ytterst ovisst.

Minnah Karlsson knep efter en lång höst silvermedaljen i Idol 2010, inför ett fullsatt Globen. Efter resultatet tillkännagivits var Minnah glad och stolt över sin egen prestation, och samtidigt inte särskilt förvånad över att Jay Smith vann tävlingen.

– Jag mår bra, det gör jag verkligen!

– Det här var väntat eftersom Jay har varit en storfavorit sedan länge. För mig var det bara jättekul att kunna stå bredvid. Att få sjunga i Globen var det mäktigaste jag har gjort, säger hon till Nyheter24 efter sändningen.

Hur ser din framtid ut?

– Min framtid är väldigt oviss just nu, och jag vet inte alls vad som händer. Det känns väldigt spännande. Förhoppningsvis slipper jag i alla fall gå tillbaka till ICA-jobbet jag hade tidigare, säger Minnah till Nyheter24.

Juryns Andreas Carlsson tror att det finns en avgörande faktor för att Minnah ska lyckas med en musikalisk karriär.

– Jag tror att det absolut viktigaste för att lyckas är att komma ihåg varför man var med. Att det är passionen och kärleken till musiken som driver en. Släpper man aldrig fingret på den pulsen så klarar man sig bra.

Minnahs Idolkollega Andreas Weise menar också att det är viktigt att spela sin kort rätt på flera fronter.

– Den marknadsföring som båda finalisterna har fått är guld värd, men samtidigt så handlar musik år 2010 - för att citera Andreas Carlsson - om personlighet och om att vara en allkonstnär.

– Det gäller att hålla sig etablerad i olika forum, och bara för att man har vunnit Idol, eller kommit till final, så är det inte lätt - det ska man veta, säger Weise till Nyheter24.