1 av 6
- Foto: Sören Andersson / SCANPIX
2 av 6
- Foto: Anders Wiklund / SCANPIX
3 av 6
- Foto: EEROBILD/All Over Press
4 av 6
- Foto: Björn Larsson Rosvall/SCANPIX
5 av 6
- Foto: ERIK MÅRTENSSON / SCANPIX
6 av 6

Idol-årets största snackisar

Idol 2010 är över. Nyheter24 har intensivt följt säsongen som gått, och sammanfattar nu Idol-årets absolut viktigaste ögonblick och största fenomen.


Idol 2010 i siffror

1 170 000 såg Idol den 12 november.

12500 sökte till tävlingen i år.

År 2004 startade Idol i Sverige.

136 personer gick till slutaudition.

11 fredagsfinalister valdes tillslut ut.

5 arenor besöktes under Sverigeturnén.

0,008% - så stor chans var det att vinna Idol 2010.

Idol 2010 har nått slutet, och på vägen mot finalen har det hunnit ske en hel del spännande ögonblick.

Nyheter24 har varit på plats under hösten, och sammanfattar nu Idol-säsongen som gått med en rad händelser och intressanta fenomen.
 

Jay Smiths knarkskandal
Favoritskapet fick sig en törn när Jay Smith greps för att ha rökt hasch under idolernas permis från Idol-fängelset. Ramaskri var bara förnamnet på vad som väntade, och lydigt fick Jay ställa sig i ledet för att sona sina synder. Fy, Fido!


Alice avhopp
Press, stress och ett rasande tempo. Alice Hagenbrant pallade inte trycket i Idol-bubblan och valde att lämna plats åt den revanschsugna silverbruttan Minnah Karlsson istället. Visst svinn får man räkna med. 
 

Weisenismen
Han kom, han sågs, han snurrade. Redan från första auditionstoppet var Andreas Weise ett namn att lägga på minnet. Älskad av massor, hatad av minst lika många. Men i takt med att backslicket rök och kostymen ersattes av sportiga sneakers och tischor med tryck så blev Stureplans-skojaren lika folklig som falukorv. Härnäst väntar det ultimata tecknet på detta - fredagsmysiga Let's Dance 2011. Mums-Mums Zelmerlöw är snart ett minne blott.

Fansen tillägnade Andreas Weise en låt med samma namn:


 

Idolernas utbrott mot TV4
För första gången i tävlingens historia så lyckades juryn skrapa ihop ett Idolcrew med lite stake och temperament. De skällde på låtlistan, kritiserade varandras val, fnös åt det tidspressade schemat och rasade över TV4:s snålhet. Nu klagar gänget på att tävlingen börjar likna allsköns dokusåpor. Man undrar stilla varför.

Läs om norrbaggen Geir Rönnings utbrott mot TV4 här, eller hans direktsända attack mot låtlistan här.
 

Finalistromansen
Det var nog mer än ett ögonbryn som höjdes runt om i landet när romansen mellan finalisterna Jay Smith och Minnah Karlsson uppdagades. Jays flickvän lär antagligen ha gjort en större grimas än så. Att gå ut med sin lightversion av otrohet till hela svenska folket dagen innan finalen känns både elakt och korkat. PR-kupp eller ej. Ånger blir årets julklapp.

Jay berättar om romansryktena:

Jay%20om%20romansryktena%20med%20Minnah

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Hooja kommenterar älgvandringen

3 timmar sedan

Ännu en VM-hjälte fick lämna "Masked singer"

3 timmar sedan
Halvvägs in i säsongen av "Masked singer" har panelen hittills endast lyckats skrapa ihop ett enda poäng. Den tilldelades Måns Zelmerlöw som prickade in VM 94-hjälten Tomas Brolin i det allra första programmet.

Därför är "Gift vid första ögonkastet"-deltagarna så unga i år

igår 19:54
Årets säsong av "Gift vid första ögonkastet" är i full gång och många har reagerat på den unga deltagarskaran. Nyheter24 frågade produktionen varför de medverkande är så unga i år.

Elvabarnsmamman Satu ”Mybabydolls” Nordling Gonzalez är gravid: "Virvelvind av känslor"

igår 18:14
Satu ”Mybabydolls” Nordling Gonzalez förlorade hastigt sin näst äldsta dotter förra året. Nu är hon gravid igen med sitt tolfte barn. "Glada för detta lilla hopp om ljus", skriver hon på Instagram.

Nas kommer till Sverige

igår 17:00
Den amerikanske rapparen Nas ger sig ut på Europaturné för att fira 30-årsjubileet av albumet "Illmatic". Efter turnépremiären i Helsingfors i höst kommer han till Stockholm 24 oktober. Nas ska framföra sitt album i dess helhet. Sitt jubileum firar han också genom att släppa en ny låt: "Define my namne".

Prinsessan Sofia hyllas för vågade draget: "Det är lekfullt"

igår 16:22
Prinsessan Sofia och prins Carl Philip tycks ha siktet inställt på att ta Europa – och kanske världen – med storm...