Idol-årets största snackisar

- 11/12/2010, 16:54 -
1 av 6

Sören Andersson / SCANPIX

2 av 6

Anders Wiklund / SCANPIX

3 av 6

EEROBILD/All Over Press

4 av 6

Björn Larsson Rosvall/SCANPIX

5 av 6

ERIK MÅRTENSSON / SCANPIX

6 av 6

Idol 2010 är över. Nyheter24 har intensivt följt säsongen som gått, och sammanfattar nu Idol-årets absolut viktigaste ögonblick och största fenomen.

Idol 2010 har nått slutet, och på vägen mot finalen har det hunnit ske en hel del spännande ögonblick.

Nyheter24 har varit på plats under hösten, och sammanfattar nu Idol-säsongen som gått med en rad händelser och intressanta fenomen.
 

Jay Smiths knarkskandal
Favoritskapet fick sig en törn när Jay Smith greps för att ha rökt hasch under idolernas permis från Idol-fängelset. Ramaskri var bara förnamnet på vad som väntade, och lydigt fick Jay ställa sig i ledet för att sona sina synder. Fy, Fido!


Alice avhopp
Press, stress och ett rasande tempo. Alice Hagenbrant pallade inte trycket i Idol-bubblan och valde att lämna plats åt den revanschsugna silverbruttan Minnah Karlsson istället. Visst svinn får man räkna med. 
 

Weisenismen
Han kom, han sågs, han snurrade. Redan från första auditionstoppet var Andreas Weise ett namn att lägga på minnet. Älskad av massor, hatad av minst lika många. Men i takt med att backslicket rök och kostymen ersattes av sportiga sneakers och tischor med tryck så blev Stureplans-skojaren lika folklig som falukorv. Härnäst väntar det ultimata tecknet på detta - fredagsmysiga Let's Dance 2011. Mums-Mums Zelmerlöw är snart ett minne blott.

Fansen tillägnade Andreas Weise en låt med samma namn:


 

Idolernas utbrott mot TV4
För första gången i tävlingens historia så lyckades juryn skrapa ihop ett Idolcrew med lite stake och temperament. De skällde på låtlistan, kritiserade varandras val, fnös åt det tidspressade schemat och rasade över TV4:s snålhet. Nu klagar gänget på att tävlingen börjar likna allsköns dokusåpor. Man undrar stilla varför.

Läs om norrbaggen Geir Rönnings utbrott mot TV4 här, eller hans direktsända attack mot låtlistan här.
 

Finalistromansen
Det var nog mer än ett ögonbryn som höjdes runt om i landet när romansen mellan finalisterna Jay Smith och Minnah Karlsson uppdagades. Jays flickvän lär antagligen ha gjort en större grimas än så. Att gå ut med sin lightversion av otrohet till hela svenska folket dagen innan finalen känns både elakt och korkat. PR-kupp eller ej. Ånger blir årets julklapp.

Jay berättar om romansryktena:

Jay%20om%20romansryktena%20med%20Minnah