- Foto: CHRISTINE OLSSON / SCANPIX

Sjöng om otrohet: "Har blivit bedragen"

Till fredagens Idol 2011 fick Linni Barresjö hjälp att gräva i sitt förflutna för att finna mörkret hon sjunger om. – Jag berättar om svartsjuka och orättvisa, säger hon till Nyheter24.


Kvällens låtar

Moa: Dream a little dream of meMamas & the Papas

Molly: Natural womanAretha Franklin

Olle: Back to blackAmy Winehouse

Robin: When a man loves a womanPercy Sledge

Amanda F: I’ve got a womanRay Charles

André: Oh, CarolNeil Sedaka

Linni: Dark lady Cher

Amanda P: FeverPeggy Lee

I veckans fredagsfinal av Idol 2011 tvingades idolen Linni Barresjö, 16, lämna tävlingen.

Detta efter att hon tolkat Chers "Dark lady", där hon ville nå ut med en viktig, men något mörk, historia.

– Jag känner att jag berättar om svartsjuka och orättvisa. Någon som har blivit bedragen. Och det har faktiskt hänt mig tidigare, så jag känner igen mig, har Linni tidigare förklarat för Nyheter24.

Inför fredagskvällens drabbning fick deltagarna proffshjälp av Peter Jöback, och att tänka på vad man vill förmedla på scenen var hans starka budskap till idolerna.

– Han sa jättevettiga saker. Till exempel att jag ska berätta texten, vilket jag verkligen har tagit åt mig, fortsätter Linni.

– I början kände jag att jag kanske kunde tolka låtar men inte relatera till dem, men nu har jag verkligen tänkt efter hur jag ska relatera till låten.

"Lever i nuet"

Det som tidigare skett har Linni lagt bakom sig, men nu ville hon berätta historien för andra.

– Det som har hänt förut känns inte längre, men alla musiker har en källa som man ska kunna plocka från och utifrån den leverera känslan från det som har varit.

– Det har varit väldigt svårt för mig att göra, för jag lever i nuet, men jag har övat och det går, avslutar Linni till Nyheter24.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Avhopp från Eurovisionfest tvingar fram flytt

Ola Salo: Wonkas konst gör livet uthärdligt

1 timme sedan
Efter Jesus och Judas kliver Ola Salo i höst ut på Göteborgsoperan som den skruvade chokladfabrikören Willy Wonka. Det kan vara ganska roligt att få spela lite mer knäpp än man själv är, säger han med ett snett leende.

Molly Sandén sjunger på Grammisgalan

1 timme sedan
Molly Sandén, Hooja och Ellen Krauss. Det är några av de artister som uppträder på årets Grammisgala.

Lugnt hobbitliv utlovas i nytt spel

1 timme sedan
Att hobbitar är ett stillsamt folk som egentligen skyr allt vad riskfyllda äventyr heter vet alla som bläddrat några sidor i något av Tolkiens verk.

Populära SVT-serien läggs ner: "Det är tråkigt att ta farväl"

1 timme sedan
Den fjortonde säsongen blir den sista. Efter det så läggs nämligen succéserien Ett fall för Vera på SVT ner. – Det är tråkigt att behöva ta farväl, men jag är så stolt över vad vi har åstadkommit de senaste 14 åren, säger skådespelaren Brenda Blethyn.

Strömmer i säkerhetsmöten inför Eurovision

3 timmar sedan
Den höga terrorhotsnivån i Sverige och en orolig omvärld gör Eurovision utsatt. Justitieminister Gunnar Strömmer (M) har regelbundet möten med Säpo och polisen inför arrangemanget.