Fredag 16 Apr
Stockholm

Robins taktik - fick TV4 att dölja sjukdomen

1 av 2
Robin Stjernberg var sjuk i lunginflammation under fredagens "Idol"-sändningen. men det stoppade inte honom från att gå direkt vidare till Malmö Arena.
2 av 2
Robin Stjernberg var sjuk i lunginflammation under fredagens "Idol"-sändningen. men det stoppade inte honom från att gå direkt vidare till Malmö Arena. Foto: Patrik Österberg/All Over Press

Idolen Robin Stjernberg drabbades i veckan av lunginflammation, men när han äntrade scenen i fredagens "Idol" var han noggrann med att inte yttra ett ord om sin sjukdom.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer
"Skulle kvitta om jag var döende"

Inför fredagens show var Robin isolerad på hotellrummet och ordinerad vila. Men att ställa in fredagsfinalen fanns det aldrig en tanke på.

Jag kommer att gå upp på scenen - i det här läget kvittar det om jag skulle döende. Jag kanske får värsta panikhostan, för det är klart att jag hostar även när jag sjunger. Och det är jobbigt att andas, berättade han för Nyheter24 inför fredagen.

Läs mer om Robin tillstånd här.

Fredagens "Idol" i Cloetta center i Linköping var menat att - i enlighet med temat - bli ett genombrott och en uppvisning. Men trots att Robin Stjernberg, 20, skickades direkt vidare av publiken och själv var nöjd med sina framträdanden, så möttes han av hårda ord och sågningar av juryn - och inte minst Alexander Bard.

– Det här är inte en tävling om vem som är Sveriges gråaste mus, utbrast han efter att Robin äntrat scenen till Queens "Bohemian Rhapsody".

Bard menar att idolen måste våga ta ut svängarna och hitta ett eget uttryck - innan det är för sent.

– Jag tror inte att han har någon framtid efter programmet om han inte börjar visa det nu. Han kommer ha en karriär som är slut i februari om han vinner tävlingen, säger Bard till Nyheter24.

–  Jag menar inte honom illa - jag menar allvar. Man agar den man älskar. Han anstränger sig inte ens, och det retar skiten ur mig.

Dolde sjukdomen

Efter sändningen var Robin delvis undrande över juryns kritik.

– Jag kände att jag presterade bra idag, men juryn kanske har rätt i att jag var lite blek. Men vet inte de om att jag har lunginflammation??

Att dölja sjukdomen, som under veckan tvingat Robin till isolering på idolhotellet, var däremot något han själv var noga med att framföra till TV4 inför fredagens show.

Hans val byggde inte minst på att kompisen André Zuniga fått mycket uppmärksamhet för sitt sjuktillstånd under de senaste veckorna.

Vill inte få sympatiröster

– Jag sa att vi inte skulle göra en grej kring att jag var sjuk. Det har varit så mycket kring André och det hade nog inte gynnat mig om jag hade sagt att jag också var sjuk, säger Robin till Nyheter24.

– Jag vill inte locka några sympatiröster.

Kommentera
Kopiera länk
Dela