1 av 2
- Foto: ANDERS WIKLUND / SCANPIX
Robin Stjernberg var sjuk i lunginflammation under fredagens "Idol"-sändningen. men det stoppade inte honom från att gå direkt vidare till Malmö Arena.
2 av 2
Robin Stjernberg var sjuk i lunginflammation under fredagens "Idol"-sändningen. men det stoppade inte honom från att gå direkt vidare till Malmö Arena. - Foto: Patrik Österberg/All Over Press

Robins taktik - fick TV4 att dölja sjukdomen

Idolen Robin Stjernberg drabbades i veckan av lunginflammation, men när han äntrade scenen i fredagens "Idol" var han noggrann med att inte yttra ett ord om sin sjukdom.


"Skulle kvitta om jag var döende"

Inför fredagens show var Robin isolerad på hotellrummet och ordinerad vila. Men att ställa in fredagsfinalen fanns det aldrig en tanke på.

Jag kommer att gå upp på scenen - i det här läget kvittar det om jag skulle döende. Jag kanske får värsta panikhostan, för det är klart att jag hostar även när jag sjunger. Och det är jobbigt att andas, berättade han för Nyheter24 inför fredagen.

Läs mer om Robin tillstånd här.

Fredagens "Idol" i Cloetta center i Linköping var menat att - i enlighet med temat - bli ett genombrott och en uppvisning. Men trots att Robin Stjernberg, 20, skickades direkt vidare av publiken och själv var nöjd med sina framträdanden, så möttes han av hårda ord och sågningar av juryn - och inte minst Alexander Bard.

– Det här är inte en tävling om vem som är Sveriges gråaste mus, utbrast han efter att Robin äntrat scenen till Queens "Bohemian Rhapsody".

Bard menar att idolen måste våga ta ut svängarna och hitta ett eget uttryck - innan det är för sent.

– Jag tror inte att han har någon framtid efter programmet om han inte börjar visa det nu. Han kommer ha en karriär som är slut i februari om han vinner tävlingen, säger Bard till Nyheter24.

–  Jag menar inte honom illa - jag menar allvar. Man agar den man älskar. Han anstränger sig inte ens, och det retar skiten ur mig.

Dolde sjukdomen

Efter sändningen var Robin delvis undrande över juryns kritik.

– Jag kände att jag presterade bra idag, men juryn kanske har rätt i att jag var lite blek. Men vet inte de om att jag har lunginflammation?

Att dölja sjukdomen, som under veckan tvingat Robin till isolering på idolhotellet, var däremot något han själv var noga med att framföra till TV4 inför fredagens show.

Hans val byggde inte minst på att kompisen André Zuniga fått mycket uppmärksamhet för sitt sjuktillstånd under de senaste veckorna.

Vill inte få sympatiröster

– Jag sa att vi inte skulle göra en grej kring att jag var sjuk. Det har varit så mycket kring André och det hade nog inte gynnat mig om jag hade sagt att jag också var sjuk, säger Robin till Nyheter24.

– Jag vill inte locka några sympatiröster.

/
/
/
/
/
/
TV4
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Så gör du hitlåtar med AI – enkelt och helt gratis

CAIA Cosmetics reklam med Mentos väcker ilska: "Smaklöst"

CAIA Cosmetics släppte i dagarna en serie läppglans som är ett samarbete med godiset Mentos. Nu möts en av reklamfilmerna för produkterna av hård kritik. "Har CAIA tappat det helt?" och "Smaklöst" är några reaktioner.

Antonija Mandirs korta svar till TV4: "Ur arslet"

Det var under veckan som Antonija Mandir berättade för sina följare att hon fått ett erbjudande från TV4 som hon valt att tacka nej till.

Efter 55 år – Beatlesfilm får nypremiär

Filmen "Let it be" har länge legat orörd i arkiven. Men nu ska Beatlesdokumentären visas igen – nästan 55 år efter premiären, uppger Variety.

Så friade Nisse Hallberg till Emelie Uggla: "Kommer inte ihåg någonting"

1 timme sedan
Nisse Hallberg är en svensk komiker och poddprofil. Men hur mycket vet du egentligen om stand up-stjärnan? Nyheter24 reder ut de vanligaste frågorna som svenskarna googlar om Hallberg.

Anders Lundins okända sjukdom: "Jobbigt, skämmande, läskigt"

1 timme sedan
Den folkkära tv-profilen Anders Lundin fångade svenska folkets hjärtan redan på 1980-talet. Nu berättar han om tiden med okända sjukdomen. Tiden kantades av behandling som var både jobbig och skrämmande.