Amanda Fondell längtar tills Idol är över och pressen har släppt.
1 av 5
Amanda Fondell längtar tills Idol är över och pressen har släppt. - Foto: Patrik Österberg/All Over Press
De tre kvarvarande idolerna.
2 av 5
De tre kvarvarande idolerna. - Foto: Drago Prvulovic / SCANPIX /
I fredagens semifinal tolkar t Amanda Fondell juryns val.
3 av 5
I fredagens semifinal tolkar t Amanda Fondell juryns val. - Foto: Drago Prvulovic / SCANPIX
Likaså Robin Stjernberg.
4 av 5
Likaså Robin Stjernberg. - Foto: Drago Prvulovic / SCANPIX
Och Moa Lignell.
5 av 5
Och Moa Lignell. - Foto: Drago Prvulovic / SCANPIX

Idolerna sönderstressade - längtar efter slutet

I fredagens semifinal av "Idol 2011" är det ett trött gäng som äntrar scenen. – Det slits skitmycket på en, förklarar Amanda Fondell för Nyheter24.


Veckans låtar

Denna vecka tog juryn återigen makten i "Idol 2011". En låt är av juryn vald för att idolerna ska få chansen att glänsa medan den andra ska antas som en utmaning. Här är låtvalen:
 

Amanda Fondell

Glänsa: "It's Oh So Quiet" - Björk

Utmaning: "Raise Your Glass" - P!nk

 

Robin Stjernberg

Glänsa: "Dedication To My Ex (Miss That)" - Lloyd

Utmaning: Love Is Gone -  David Guetta & Chris Willis

 

Moa Lignell

Glänsa: "Torn" - Natalie Imbruglia

Utmaning: "Wherever You Will Go" - The Calling

Efter fyra veckor på turné runt om i landet har årets unga deltagare i "Idol 2011" fått nog av stressen och pressen som de utsätts för. Det är knappt om tid för att öva på låtarna, och än mindre tid för att vila.

– Jag är stressad för att vi inte har haft så mycket tid att öva. Det är för mycket nu - man hinner inte med. Det är framförallt att vi har spelat in vinnarlåten - det tar ju rätt mycket tid. Eller det är över huvud taget för mycket fix, förklarar Amanda Fondell, 17, och fortsätter:

– Eftersom det är i sluttampen nu så slits det skitmycket på en. Det ska faktiskt bli skönt när det är över - fast man kommer ju sakna allting.

"Är skitjobbigt"

Amanda får medhåll av "Idol"-bundisen Robin Stjernberg, som även han menar att det hektiska schemat sätter käppar i hjulen för fredagens framträdanden.

– Det är verkligen slitigt. Nu är det skitjobbigt. Efter förra veckans fredagsfinal så åkte man direkt ut på lördagen och spelade in vinnarlåten, på söndagen var det fotograferingar, inspelning på måndagen och sedan var tisdagen den enda dagen vi hade ledigt.

– Och då måste man ju öva på låtarna - det var första gången jag övade på dem. Så jag har fortfarande kvar att öva båda sceniskt, sångmässigt, text och allting.

"Får lida lite"

Lidande blir även sömnen och hälsan. Under årets säsong har Robin själv drabbats av lunginflammation medan idolkompisen André Zuniga - som slutade femma i tävlingen - sammanlagt gick på tre efter varandra följande antibiotikakurer.

– Jag sover typ fem timmar per natt. Men man får lida lite - detta är snart slut, säger Robin till Nyheter24.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Hooja kommenterar älgvandringen

igår 21:52

Ännu en VM-hjälte fick lämna "Masked singer"

igår 21:26
Halvvägs in i säsongen av "Masked singer" har panelen hittills endast lyckats skrapa ihop ett enda poäng. Den tilldelades Måns Zelmerlöw som prickade in VM 94-hjälten Tomas Brolin i det allra första programmet.

Därför är "Gift vid första ögonkastet"-deltagarna så unga i år

igår 19:54
Årets säsong av "Gift vid första ögonkastet" är i full gång och många har reagerat på den unga deltagarskaran. Nyheter24 frågade produktionen varför de medverkande är så unga i år.

Elvabarnsmamman Satu ”Mybabydolls” Nordling Gonzalez är gravid: "Virvelvind av känslor"

igår 18:14
Satu ”Mybabydolls” Nordling Gonzalez förlorade hastigt sin näst äldsta dotter förra året. Nu är hon gravid igen med sitt tolfte barn. "Glada för detta lilla hopp om ljus", skriver hon på Instagram.

Nas kommer till Sverige

igår 17:00
Den amerikanske rapparen Nas ger sig ut på Europaturné för att fira 30-årsjubileet av albumet "Illmatic". Efter turnépremiären i Helsingfors i höst kommer han till Stockholm 24 oktober. Nas ska framföra sitt album i dess helhet. Sitt jubileum firar han också genom att släppa en ny låt: "Define my namne".

Prinsessan Sofia hyllas för vågade draget: "Det är lekfullt"

igår 16:22
Prinsessan Sofia och prins Carl Philip tycks ha siktet inställt på att ta Europa – och kanske världen – med storm...