Robin Stjernberg vill vinna och tycker att skivomslaget med hans nuna ser "sjukt bra" ut.
1 av 3
Robin Stjernberg vill vinna och tycker att skivomslaget med hans nuna ser "sjukt bra" ut. - Foto: ANDERS WIKLUND / SCANPIX
Amanda tror på att det är str fördel om man vinner "Idol".
2 av 3
Amanda tror på att det är str fördel om man vinner "Idol". - Foto: Drago Prvulovic/SCANPIX
Idolerna har tröttnat på hur man resonerar gällande vinnaren.
3 av 3
Idolerna har tröttnat på hur man resonerar gällande vinnaren.

Avfärdar skitsnacket om vinsten: "Total bullshit"

Ju närmare finalen, desto mer tid ägnar folk åt att spekulera. Nu är både Amanda och Robin trötta på allt snack huruvida vinnartiteln kommer att gynna finalisterna eller inte.


Låtvalen

Amanda Fondell och Robin Stjernberg gör på fredag upp om "Idol"-vinsten, med låtvalen som de själva, tittarna och - tro det eller ej - Darin har valt.

Robin Stjernberg

Eget val: "In My Head" – Jason Derulo

Tittarnas val:  "Halo" – Beyoncé

Vinnarlåten: "All This Way" - Robin Stjernberg - hör Robins version här.

 

Amanda Fondell

Eget val: "Song 2" – Blur

Tittarnas val: "Made Of" – Nause

Vinnarlåten: "All This Way" - Amanda Fondell - hör Amandas version här.

Det är trötta finalister som under fredagskvällen gör sina sista framträdanden någonsin i "Idol 2011". Amanda Fondell eller Robin Stjernberg går hem med titeln som årets idol efter kvällens final i Globen.

För segraren väntar ett skivkontrakt med Universal Music och en chans att få släppa sitt debutalbum. Men skeptikerna är många och bestämda. "Vinnaren kommer inte att tjäna på att ta hem segern i programmet. För karriärens skull är det bättre att komma tvåa".

Men när Nyheter24 träffar "Idol"-finalisterna avfärdar de kritiken som strunt.

– Det är bara skit och folk som myttar. Det är totalt bullshit. Det handlar om hur man förvaltar det och vad man gör av situationen. Jag tror att många av vinnarna har känt att "nu måste jag göra någonting" och då blir det bara slarvigt och tafatt. Så kan jag tänka mig att det blir - och att de inte gör vad de egentligen vill göra, säger Robin.

"Win-win situation"

Och Robin är säker på vilken pallplats han vill inta under kvällen.

– Jag vill vinna, för jag har fått se skivomslaget med mig själv och det ser ju helt sjukt bra ut. Och sedan vill jag ha tid att skriva ihop med alla sjukt producenter och musiker som Universal har.

Att "Idol"-kollegan Amanda rent av skulle missgynnas av en vinst tror han inte en sekund på.

– Man tjänar inte mer på att vinna än att komma tvåa. Det är en win-win situation. Även Amanda skulle tjäna på att vinna, för då skulle hon få pushen att komma ut och göra grejer, säger Robin.

"Så jävla mycket fördel att vinna"

Även Amanda är trött på att frågan ständigt tas upp.

– Det är förstorat. Om du vinner så är det så jävla mycket fördel du får. Om du verkligen vill, och även om du är sliten men ändå kämpar, så går det ju.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Scorsese sägs vilja göra film om Frank Sinatra

Kinsella: Jag har aggressiv hjärncancer

igår 21:14
Sophie Kinsella, författaren till storsäljaren "En shopaholics bekännelser", behandlas för "en aggressiv form av hjärncancer", skriver hon på Instagram. Diagnosen ställdes för två år sedan.

Detaljen som avgjorde i "Sveriges mästerkock" 2024

igår 21:05
Det är dags för en rafflande final av "Sveriges mästerkock" 2024. Tess Medina och Josefine Freij ställs mot varandra där de ska laga en trerättersmeny. Men vad var det egentligen som avgjorde vinsten?

Därför avbröts Sveriges mästerkock-finalen i förtid

igår 20:57
Under onsdagen sändes Sveriges mästerkock-finalen, där det skulle avgöras vem som skulle vinna av Josefine Freij och Tess Medin. Men programmets finalavsnitt fick avbrytas i förtid. Här får du veta varför!

Tess Medina vann Sveriges mästerkock 2024

igår 20:56
En lyxig vinnarmeny med kaviar, kalvfilé och mango avgjorde. Tess Medina tog hem segern i finalen av "Sveriges mästerkock". Det känns som ett nytt liv, ett nytt kapitel, en ny era, säger hon till TT om vinsten.

Robinson 2024: Zayera berättar sanningen om sitt hår

igår 18:52
Zayera Khan är en av Robinson 2024:s färgstarkaste profiler. Och det finns en rad saker som tittarna är nyfikna på när det kommer till henne, bland annat hennes hår.