Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Avfärdar skitsnacket om vinsten: "Total bullshit"

- 09/12/2011, 15:00 -
Robin Stjernberg vill vinna och tycker att skivomslaget med hans nuna ser "sjukt bra" ut.
1 av 3

Robin Stjernberg vill vinna och tycker att skivomslaget med hans nuna ser "sjukt bra" ut.

ANDERS WIKLUND / SCANPIX

Amanda tror på att det är str fördel om man vinner "Idol".
2 av 3

Amanda tror på att det är str fördel om man vinner "Idol".

Drago Prvulovic/SCANPIX

Idolerna har tröttnat på hur man resonerar gällande vinnaren.
3 av 3

Idolerna har tröttnat på hur man resonerar gällande vinnaren.

Ju närmare finalen, desto mer tid ägnar folk åt att spekulera. Nu är både Amanda och Robin trötta på allt snack huruvida vinnartiteln kommer att gynna finalisterna eller inte.

Det är trötta finalister som under fredagskvällen gör sina sista framträdanden någonsin i "Idol 2011". Amanda Fondell eller Robin Stjernberg går hem med titeln som årets idol efter kvällens final i Globen.

För segraren väntar ett skivkontrakt med Universal Music och en chans att få släppa sitt debutalbum. Men skeptikerna är många och bestämda. "Vinnaren kommer inte att tjäna på att ta hem segern i programmet. För karriärens skull är det bättre att komma tvåa".

Men när Nyheter24 träffar "Idol"-finalisterna avfärdar de kritiken som strunt.

– Det är bara skit och folk som myttar. Det är totalt bullshit. Det handlar om hur man förvaltar det och vad man gör av situationen. Jag tror att många av vinnarna har känt att "nu måste jag göra någonting" och då blir det bara slarvigt och tafatt. Så kan jag tänka mig att det blir - och att de inte gör vad de egentligen vill göra, säger Robin.

"Win-win situation"

Och Robin är säker på vilken pallplats han vill inta under kvällen.

– Jag vill vinna, för jag har fått se skivomslaget med mig själv och det ser ju helt sjukt bra ut. Och sedan vill jag ha tid att skriva ihop med alla sjukt producenter och musiker som Universal har.

Att "Idol"-kollegan Amanda rent av skulle missgynnas av en vinst tror han inte en sekund på.

– Man tjänar inte mer på att vinna än att komma tvåa. Det är en win-win situation. Även Amanda skulle tjäna på att vinna, för då skulle hon få pushen att komma ut och göra grejer, säger Robin.

"Så jävla mycket fördel att vinna"

Även Amanda är trött på att frågan ständigt tas upp.

– Det är förstorat. Om du vinner så är det så jävla mycket fördel du får. Om du verkligen vill, och även om du är sliten men ändå kämpar, så går det ju.