- Foto: ANDERS WIKLUND / SCANPIX

Amanda vann Idol 2011

Publicerades: 9 Dec 2011, 22:48, Uppdaterades: 14 Dec 2011, 15:55

Efter en tuff kamp mot Robin Stjernberg vann 17-åriga Amanda Fondell segern på Globens scen, och kan nu stoltsera med segern i "Idol 2011".


Inför ett fullsatt Globen tog Amanda Fondell, 17, under fredagskvällen hem titeln som segrare i "Idol 2011", framför 20-årige Robin Stjernberg.

Med Blurs "Song 2", Nause "Made of" och vinnarlåten "All this way" - skriven av ingen mindre än ex-idolen Darin - vann Amanda tittarnas gunst. Och juryn var inte sena att hänga på.

– Du är redan en fullfjädrad stjärna, förklarade Alexander Bard lyriskt efter Amandas version av "Song 2". Och hyllningarna fortsatte:

– Det här är världsklass när det kommer till att ta en publik, förklarade Laila.

I och med vinsten får Amanda nu ett skivkontrakt med Universal Music och tar över stafettpinnen efter Daniel Lindström, Agnes Carlsson, Marcus Fagervall, Marie Picasso, Kevin Borg, Erik Grönwall och Jay Smith.

 

Hör Amandas vinnarlåt "All this way":

Amanda%20Fondell%20-%20All%20this%20way

/
/
/
TV4
Relaterat
Erkänner: "Finns flera par bland idolerna"
Finalisterna Robin Stjernberg och Amanda Fondell tar nu bladet från munnen och berättar att kärlek under hösten har spirat mellan flera av deltagarna på "Idol"-hotellet.
"Är mycket bättre än de tidigare vinnarna"
"Idol"-finalisten Robin Stjernberg vägrar jämföras med de tidigare vinnarna Kevin Borg och Markus Fagervall. – Jag är mycket bättre än dem, säger han till Nyheter24.
Avfärdar skitsnacket om vinsten: "Total bullshit"
Ju närmare finalen, desto mer tid ägnar folk åt att spekulera. Nu är både Amanda och Robin trötta på allt snack huruvida vinnartiteln kommer att gynna finalisterna eller inte.
Så är "Idol"-Robins drömtjej
Tjejerna skriker efter honom, han är singel och en av årets finalister i Idol. Nu berättar Robin Stjernberg om sin drömtjej.– Jag tycker om när tjejer vågar bjuda på sig själva, säger han i en videoblogg.
Moas Idol-kontrakt kan vara ogiltigt
Nyheter24 kan i dag berätta att kontraktet mellan Idol-deltagaren Moa Lignell och TV4 kan komma att ogiltigförklaras.
Idolhemligheten: skolan bakom topptalangerna
I den lilla skånska staden Kristianstad finns skolan som varit - och ännu är - hemvist för årets finalidoler, Amanda Fondell och Robin Stjernberg. Tidigare har även "Idol"-finalisterna Calle Kristiansson och Sibel Redzep gått på skolan. Så vad är hemligheten bakom den lyckosamma Idolfabriken?
Så dissade Jessie J idolerna
Idol-programledaren Pär Lernström berättar nu om upplevelsen då världsstjärnan Jessie J besökte programmet och visade upp en mindre smickrande sida av sig själv.
Idol-Olegs PR-kupp mörkas av Universal
Idol-Oleg, som åkte ut från Idol efter slutaudition, är med som gästartist veckans fredagsfinal. Men varför han är där vägrar skivbolaget att svara på.
Idol-André dejtar ett fan
Nyheter24 kan i dag avslöja att idolen och flickfavoriten André Zuniga Asplund dejtar ett fan.
Senaste nytt

Legendariska Iron Maiden intog Sweden Rock

igår 22:24

Carolina Gynning visar upp sin stora tatuering på ryggen

igår 15:52
Att Carolina Gynning har en rad gaddar är någonting de flesta vet om. Men tatueringen hon har på ryggen är det inte många som sett.

Juilliard sparkar tidigare chef

igår 15:20
Juilliard School i New York, en av världens mest kända musikhögskolor, har sparkat en tidigare chef efter anklagelser om sexuella trakasserier. Mannen hade under 25 år en ledade position på skolan.

Därför känner du igen lyxvillan i Netflix-serien "Barracuda Queens"

igår 14:19
Barracuda Queens, som baseras på verkliga händelser, gör succé på Netflix. Tycker du kanske att karaktären Amina Khalils hus ser bekant ut? Det finns en förklaring till det.

Norska Melodifestivalen bjuder in släppta låtar

igår 13:58
Inför Melodifestivalen 2024 inför Norge en stor regeländring: Alla norska låtar utgivna efter 1 september i höst får tävla. Det betyder att även musik som redan har nått publiken kan vara med.

Domstol: Krim-guld ska skickas till Kiev

igår 13:30
Högsta domstolen i Nederländerna har beslutat att en ovärderlig guldskatt från Krimhalvön ska lämnas till Ukraina. Precis innan Ryssland annekterade Krimhalvön 2014 lånades guldskatten, "Det skytiska guldet", ut till Allard Pierson Museum i Amsterdam. Såväl Ukraina som fyra olika museer på det ockuperade Krim har sedan gjort anspråk på skatten under en diskussion som pågått under tio år. Men skatten ska till Kiev och till den ukrainska staten – inte till Krim, enligt beslut i Högsta domstolen i Nederländerna.

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.

Notifieringar från din stad

Slå på notifieringar för din stad för att få de senaste Blåljus-nyheterna från Nyheter24.