Söndag 13 Jun
Stockholm

Måste skrapa ihop 60 000 - för att få släppa sitt album

Christoffer Hiding tillsammans med Swingfly i "Melodifestivalen 2011".
1 av 3
Christoffer Hiding tillsammans med Swingfly i "Melodifestivalen 2011". Foto: JANERIK HENRIKSSON / SCANPIX
...och nu söker sångaren donationer för att förverkliga sin dröm och släppa ett album.
2 av 3
...och nu söker sångaren donationer för att förverkliga sin dröm och släppa ett album. Foto: All Over Press
Christoffer Hiding var med i "Idol 2007" och "Melodifestivalen 2011". Sedan dess har et gått lite trögare med skivfinansieringen...
3 av 3
Christoffer Hiding var med i "Idol 2007" och "Melodifestivalen 2011". Sedan dess har et gått lite trögare med skivfinansieringen... Foto: All Over Press

Christoffer Hiding har varit med i både Idol och Melodifestivalen. Nu är han i full gång med att samla ihop pengar till sin dröm - en egen skiva.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer
Mer om Hiding

Christoffer Hiding, född 25 december 1985, deltog i "Idol 2007", där han slutade på en sjätteplats. Hans version av Nelly Furtados "Say It Right" nådde 53:e plats på singellistan.

I fjol deltog Hiding tillsammans med Swingfly och låten "Me and My Drum" i "Melodifestivalen 2011", en tävling han tidigare har tackat nej till att delta i. På plats i finalen i Globen kom gruppen på en femteplats, bakom namn som Eric Saade och Danny Saucedo.

Följ Christoffer Hidings väg mot skivan här!

STOCKHOLM. För att göra drömmen om en egen skiva sann har Christoffer Hiding börjat samla ihop pengar och på en vecka har det redan trillat in 20 000 kronor. Sedan han åkte ut som sexa i "Idol 2007" har han kunnat leva mer eller mindre på musiken - tills nu.

Trodde du att det skulle bli lättare efter "Idol" än vad det blev?

– Jag var nog lite naiv i den bubblan det är. Man lever i tron att folk vill spela in något med en, säger Hiding till Nyheter24.

Andra "Idol"-deltagare har berättat om hur de mått dåligt när strålkastarljuset slocknat och man gått från att vara helt i fokus till att inte vara någonting alls. Men för Christoffer Hiding var det rätt lugnt.

– För mig var det inga sådana problem, säger han.

"Det hade inte gått om jag haft familj"

Trots att han kunnat leva på musiken de senaste åren är det en ständigt kamp i den del av musikbranschen som inte stöds av stora skivbolag.

– Det är ovisst och tufft, jag har tagit en del extrajobb också men ändå. Det här hade inte gått om jag haft familj, säger Christoffer Hiding.

Nu ska han göra drömmen om en egen skiva till verklighet genom en insamling där han själv ska gå in med 60 000 kronor och samla in lika mycket. På en vecka har det redan kommit in över 20 000, men det krävs att lika mycket kommer in under de följande fem veckorna för att det ska bli några pengar överhuvudtaget - i annat fall går de tillbaka till de som donerat.

Den som skänker pengar får ett exemplar av den nya skivan, som ska heta "Yes, Higher!", och skänker man mer än 300 kronor får man en privat Skype-konsert med tre önskelåtar.

Vilka är det som donerat hittills?

– Det har varit ganska blandat, mycket från Facebook tror jag där jag lyckats marknadsföra mig en del. Det är inte så många vänner som skänkt än faktiskt.

Hur kommer skivan att låta?

– Jag har ena benet i soulen, andra i skäggpopen. Det blir mycket fokus på rösten.

Kommentera
Kopiera länk
Dela