Robins debutalbum kommer den 4 januari.
1 av 5
Robins debutalbum kommer den 4 januari. - Foto: Drago Prvulovic / SCANPIX /
Plattan, som innehåller hans låtar från "Idol"-tiden, kommer att heta "My versions".
2 av 5
Plattan, som innehåller hans låtar från "Idol"-tiden, kommer att heta "My versions".
Vinnaren i årets "Idol" blev ju som bekant Amanda Fondell. Just nu är hon i full gång med att spela in sitt debutalbum.
3 av 5
Vinnaren i årets "Idol" blev ju som bekant Amanda Fondell. Just nu är hon i full gång med att spela in sitt debutalbum. - Foto: ANDERS WIKLUND / SCANPIX
Robin Stjernberg föll på mållinjen i "Idol 2011". Men en hedrande andraplats är inte fy skam, och nu får även han släppa en platta.
4 av 5
Robin Stjernberg föll på mållinjen i "Idol 2011". Men en hedrande andraplats är inte fy skam, och nu får även han släppa en platta. - Foto: ANDERS WIKLUND / SCANPIX
Efter andraplatsen i "Idol 2011" släpper Robin Stjernberg nu sitt debutalbum. Men trots att han själv är nöjd och stolt så förväntar han sig inte alltför stora ord från kritiska röster.
5 av 5
Efter andraplatsen i "Idol 2011" släpper Robin Stjernberg nu sitt debutalbum. Men trots att han själv är nöjd och stolt så förväntar han sig inte alltför stora ord från kritiska röster. - Foto: ANDERS WIKLUND / SCANPIX

"Kommer säkert få minus tusen getingar"

När "Idol"-tvåan Robin Stjernberg släpper sitt debutalbum väntar han sig inga lovord från kritikerna.


Robin satsar solo - Amanda bildar duo

Medan Robin planerar sitt nästa skivsläpp som soloartist kommer "Idol"-vinnaren Amanda Fondell att satsa på att göra musik tillsammans med sin tremänning Linnea. Deras duoprojekt sjösätts så snart Amanda är klar med sin solosatsning, och lyckats övertyga skivbolaget Universal Music.

– Ja, så är det. Vi kommer att blanda en del mellan mig som soloartist och oss två ihop, förklarar Amanda för Nyheter24.

Men ännu är Amanda alltså kopplad till Universal, där hon ska släppa sin debutplatta och vara kontrakterad under en längre tid. Men om skivbolaget tror att de enväldigt kan fatta besluta om Amandas framtid så har de fel - hon gör vad som krävs för att få gå sin egen väg.

– Ja, shit, jag ska ha det som jag vill, säger hon till Nyheter24.

Läs mer här!

Efter sin andraplats i "Idol 2011" har Robin Stjernberg, 20, liksom vinnaren Amanda Fondell, säkrat ett skivkontrakt och blivit signad som artist och låtskrivare. Den 4 januari kommer debutalbumet, "My versions", med Robins tolkningar av låtar från "Idol"-säsongen.

– Vi är så himla nöjda hela högen. Det har varit en annorlunda inspelning, och allt har känts så äkta. Jag kan inte vara mer nöjd och stolt än vad jag är, förklarar Robin för Nyheter24.

Men trots att han själv kan gå rakryggad från studion så förväntar sig Robin inga lovord från landets kritiker.

– Det blir ju ingen kritikerplatta, och den kommer säkert att få minus tusen getingar i recensionerna. Men det struntar jag i, för den här plattan är till fansen.

"Enkla melodier och djupa sånger"

Efter att coverplattan är släppt så väntar arbetet med en första skiva innehållande eget material.

– Vi räknar med sex till åtta månader av låtskrivande. Då ska jag ju visa att här är jag och detta är vem jag är.

– Jag har skrivit en massa och börjat bygga upp vilket sound jag ska ha. Det kommer att kretsa kring stor sång och ett organsiskt och tidlöst sound. Men det ska samtidigt kännas modernt. Det blir som en The Script möter Jessie J. Enkla melodier och djupa sånger.

Och just gällande soundet vågar Robin sticka ut hakan och mena att hans musik blir unik i sitt slag.

–  Sverige saknar det där organiska i dag. Det är så mycket som är överproducerat av popsnubbar.

– Håller min musik tillräckligt hög klass så kanske vi kan ta det utomlands, även om just den genren är svår att brottas med i utlandet.

"Långt ifrån schlager"

Under fredagen medverkar Robin i "Bingolottos" uppesittarkväll, men att bli folklig och den stora stugfavoriten är inget självändamål.

– Jag håller dörrarna öppna, men jag vill vara en snubbe som berör och har attityd. Jag vill inte vara den där söckersöte killen.

– Vi ska hitta något som är långt ifrån schlager.

Tillsammans med de övriga låtarna från "Idol"-säsongen så släpper Robin även vinnarlåten "All this way", och får därför ge ut exakt samma material som segraren Amanda Fondell.

– Det blir ett perfekt avslut på det här kapitlet och som det bästa sättet att tacka "Idol" för tiden i bubblan.

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Janni Delér visar upp resultatet efter skönhetsingreppet

Robinson-Charlotta avslöjar: Så är relationen med Ci i dag

I "Robinson" var Charlotta Hedlund och Ci Lindström långt ifrån bästa vänner. Men hur ser deras relation ut i dag?

Annika Norlin får lyssnarnas bokpris

1 timme sedan
Hon trodde inte att hon kunde skriva en roman. Men nu får Annika Norlin Sveriges Radios romanpris för "Stacken" – samma dag som hon släpper ett nytt album.

Falciani var "för tjock" – nu anställer företaget Bianca Ingrosso

2 timmar sedan
Det var år 2017 som Nicole Falciani fick ett viktultimatum av underklädesmärket Calzedonia. "Jag fick ett mejl där de skrev att de tycker att jag är för tjock".

Shirley Clamp till attack mot artistkollegorna: "För fasen"

3 timmar sedan
Dotter, Medina och Titiyo är några av de artister som har valt att hoppa av Eurovision-festen i Malmö. Mello-veteranen Shirley Clamp har däremot inga planer på att ställa in sin spelning. I en ny intervju riktar hon nu en känga mot de artister som har valt att avbryta sin medverkan.

Hanna Friberg gripen i USA: "Saker hände"

3 timmar sedan
Hanna Friberg har blivit gripen i USA tillsammans med vännen Stella Cocozza. Vännerna höll helt enkelt på att bli utslängda från landet.