Pam elitstyrkan
Petra Malm. - Foto: TV/TT

Så mycket tjänar Pam från Elitstyrkans hemligheter

Hon är den hårdkokta krutkvinnan som var den första kvinnliga soldat att komma med i SOG. Nu är hon även aktuell som programledare i Robinson 2022.


Elitstyrkans hemligheter är ett svenskt program som går ut på att 18 kvinnor och män som under ledning av fyra före detta elitsoldater ska genomgå prövningar liknande de uttagningstester som görs till ett elitförband.

Rekryterna testas tills de flesta hoppar av. Bildkälla: C More
Närkamp från årets upplaga av programmet. Bildkälla: Cmore

Påfrestningarna är enorma och få kommer att klara hela linan ut.

Instruktörerna har tidigare tillhört SOG, Särskilda operationsgruppen, och gör ingen skillnad på män och kvinnor. Endera så klarar du av utmaningarna – eller så får du ta av din armbindel och åka hem.

Petra "Pam" Malm, 45, är en av instruktörerna. Hon blev den första svenska kvinnan att klara testen det krävs för att bli godkänd i SOG, som är inriktade på underrättelse och strid. Under kodnamnet Pam åkte hon på internationella högriskuppdrag utomlands. 

Men livet i SOG fick en tvärvändning när Petra blev gravid. Nu hade hon nämligen inte bara sig själv att tänka på. 

Pam som instruktör i Elitstyrkans hemligheter. Bildkälla: Cmore

Efter 17 år inom försvaret arbetar hon idag som som föreläsare och programledare. Hon har synts till i en rad olika program, bland annat Carina Bergfeldt och Elitstyrkans hemligheter, men under onsdagen kom även nyheten att hon kommer att ersätta Anders Öfvergård som programledare i Robinson 2022. 

Den militära bakgrunden kommer väl till pass i "Robinson" – bland annat för att hon är så tydlig och rättfram, tror hon.

— Men framför allt förstår jag vad deltagarna går igenom. Jag har också överlevt i många olika miljöer och jag kommer med förståelsen för vad som händer med deras kroppar. Sedan har jag en expertis som handlar just om gruppdynamik, personligheter och sociala spel. Jag är förhörsledare i grund och botten, så det är ytterligare en erfarenhet som jag kan ta med mig för att förstå deltagarna, sa hon i en intervju med TT. 

17 år arbetade Pam i försvaret. Bildkälla: TT

Så mycket tjänar Petra Malm

Så hur mycket trillar det in på kontot för denna hårdkokta, coola kvinna varje månad?

Jo, Petra har idag en fastställd förvärvsinkomst på 353 500 kronor vilket blir en lön på cirka 30 000 kronor i månaden. Det ligger även ett underskott av kapital på 37 645 kronor. 

Petra driver även eget bolag som sitter på 406 000 kronor i tillgångar. 

Robinson kommer att sändas under hösten 2022. 

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!