Alexander Pärleros
Alexander Pärleros och Ida Warg. - Foto: Stella Pictures

Ida Warg ryter ifrån till följarna: "Inte stulit några pengar"

Det är på Instagram som Ida Warg säger åt sina följare på skarpen efter att maken Alexander Pärleros anklagas för att ha tagit pengarna från sin insamling för Ukrainas offer.


Under torsdagen den 24 februari hände det som många kallat det värsta möjliga scenariot: Ryssland gick till storskalig militär attack mot Ukraina. 

Vladimir Putin uppgav i ett tv-sänt tal att syftet med invasionen är att demilitarisera landet och att röja undan nazister i vad han kallar den ukrainska "juntan". Detta är Putins nu officiella anledning till varför det är krig i Ukraina. 

Sverige har inte varit i krig sedan 1814 – men om det värsta skulle ske finns det tre plikter vilket alla som kan och är mellan 16 och 70 år ska kunna bidra till. Mer om det kan du läsa här.

De senaste två veckorna har sociala medier fullkomligt exploderat och människor över hela världen uttrycker sin oro över vad som händer och hur konflikten kommer att arta sig samt hur man på bästa sätt kan hjälpa till. 

Flera offentliga personer har valt att starta insamlingar för att hjälpa den Ukrainska befolkningen – en av dem är Alexander Pärleros

Ida Warg tillsammans med maken Alexander Pärleros. Bildkälla: Stella Pictures

Det var för några dagar sedan som Alexander startade en insamling med namnet "En miljon till Ukraina". Insamlingen snabbt fick in en större summa pengar som fortfarande tickar på. Men lika snabbt letade sig onda tungor fram som hävdade att Alexander och Ida valt att behålla pengarna själva. 

På Sverigeforunhcr.se bekräftades att Alexander utsatts för grova påhopp gällande insamlingen, någonting som nu fått honom att göra sitt konto privat. 

På sin Instagram har Ida Warg svarat människor i kommentarsfältet där hon ber dem att vända sig direkt till organisationen Sverige för UNHCR, där insamlingen ligger.

Ida har gått in och svarat på kommentarerna. Bildkälla: idawarg/Instagram

Och mycket riktigt så finns en insamling i Pärleros namn som just nu ligger en bit över 300 000 kronor – som inte hamnat i parets egna fickor. Någonting som organisationen också kunde bekräfta. 

Skärmdump på insamlingen som i skrivande stund tickar på. Bildkälla: https://sverigeforunhcr

– Det stämmer att det finns en insamling och och att den går direkt till oss, berättar Daniel Axelsson, pressansvarig hos Sverige för UNHCR. 

För att komma till insamlingen kan du klicka här.

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!