Årets Robinson-deltagare Hanna Bergwalls ärliga ord om Anders Öfvergård.
Årets Robinson-deltagare Hanna Bergwalls ärliga ord om Anders Öfvergård. - Foto: Linus Nilsson/TV4

Robinson-deltagarnas ord om Anders Öfvergård: "Han har gjort sitt"

Programledaren Anders Öfvergård lämnar nu Expedition Robinson efter att ha lett programmet sen 2018. Nu talar några av deltagarna ut om vad de egentligen tycker om profilen.


Anders Öfvergård som programledare i Expedition Robinson. Bildkälla: Linus Nilsson/TV4

Robinson 2022 är fullt igång igen med Anders Öfvergård, 54 som programledare. Han har lett Robinson sedan 2018, men årets säsong blir alltså programledarens sista. Detta efter att TV4 under hösten 2021 gick ut med att de valt att avsluta samarbetet med tv-profilen.

Tidigare deltagaren: "Anders gör hela Robinson"

Olivia Baldwin. Bildkälla: TV4

Nu väljer ett antal Robinson-deltagare att tala ut om programledaren. I en intervju med Hänt berättar förra årets deltagare Olivia Baldwin, 26 om Anders Öfvergård som nu lämnar Robinson.

– Alltså jag tycker Anders gör hela Robinson. Jag tycker han passar perfekt för den rollen. Sen så tycker jag om honom personligen, men jag diggar honom. Han är skön, hård, rak och ärlig.

Hon fortsätter berätta:

– Sedan har jag inga åsikter om vad som hänt. Men jag tror att det kommer bli skillnad att han inte är med. Men Petra är säkert grym hon med.

Hanna Bergwall från årets Robinson. Bildkälla: TV4

Robinson-Hannas ärliga ord: "Han har gjort sitt"

En annan deltagare som valt att uttala sig om Anders Öfvergård är Hanna Bergwall, 26 från årets säsong. För Nyheter24 berättar hon:

– Jag tycker att Anders har gjort sitt. Det är dags att han kliver av och lämnar plats till nästa. Sen var han inte direkt en trevlig programledare. Tvärtom. Han är 'Arga snickaren' i verkligheten också. Irriterad både mot oss och produktionen. 

Hon fortsätter:

– Anders hade extremt dåligt tålamod. Producenten kom till oss en dag och sa "Bara så ni vet tycker Anders om er. Han är dålig på att visa det men han gillar er". Då förstår du hur lite han visade att han gillade oss. Det kändes nästan som att produktionen fick släta över hans beteende. 

Per Grape, 42 från Robinson 2022. Bildkälla: Patricia Recourt/TV4

Gliringen till Anders:"Jag såg mig själv som en bra kandidat"

Ytterligare en som håller med om att det ibland behövs lite variation på programledare är årets "capitan" Per Grape, 42.

Till Nyheter24 skriver han att han inte direkt hade någon relation till Anders Öfvergård, men välkomnar en ny programledare.

– Vi hade ingen relation och jag tycker alltid det är bra med rotering av personal och det är väl jättekul att vi får in en ny karaktär i programmet, säger han och syftar då på Petra "Pam" Malm som nu kommer att ersätta Anders.

Han avslutar med en liten blinkning till produktion:

– Även fast jag såg mig själv som en bra kandidat, avslutar han. 

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!