Corona Robinson
Årets Robinson drabbades av coronautbrott. - Foto: TV4

Så tog sig covid-19 in på Robinson-ön

Det var under söndagens avsnitt av Robinson som tittarna till sin chock bevittnade när flera stycken från årets säsong tvingades avbryta sin medverkan efter att ha smittats av covid-19.


Det var under söndagens avsnitt av Robinson 2022 som tävlingen förändrades helt. 

Anders Öfvergård gick ut med att nästan hela lag syd drabbats av covid-19. Efter en kaosnatt i lägret hade Isabella Resmark, Christina Nordback och Per Grape tvingats lämna ön för att åka till sjukhus. Där konstaterades inte bara coronan utan även lunginflammation och salmonella. 

Men det stannade inte där. 

Det ryktas nu om att det är fler som kommer att få lämna ön. Så nu återstår frågan – hur lyckades viruset ta sig till ön när alla innan ankomst måste testas. 

Gänget började känna sig krassliga. Bildkälla: TV4
Isabella och Christina. Bildkälla: TV4

I en intervju med Hänt berättar Christina att hon nu misstänker att det var hon som tog med sig viruset. 

–Trots att jag kände mig sjuk på ön så fortsatte jag att testa negativt. Men ja. Jag är säker på att det var jag som tog med det, berättade hon vidare. 

Några av deltagarna kom in senare i programmet. Bildkälla: TV4

– Vi tar det från början för det här är lite crazy. Jag satt i karantän helt isolerad och har tagit alla tester under min resa från Göteborg, till Stockholm, till Paris och sedan vidare till Dominikanska republiken. Men redan på tåget från Göteborg till Stockholm sitter jag bredvid en ungdom som sitter och hostar lite. Så jag blir lite stressad av det men alla har ju munskydd och sådär… Förutom personen som sitter och hostar, berättar hon i intervjun. 

Varför kunde de då inte komma tillbaka? I samma intervju berättar Bella och Christina att de stoppades från att komma tillbaka på grund av hälsoskäl. 

– Läkaren bedömde att vi inte skulle kunna tävla då jag fått problem med lungan medan Christina hade fått förhöjd risk för proppar. Per var väl den som var fräschast av oss alla men han fick inte heller komma tillbaka, berättar Bella för Hänt.

Finns det då en chans för att vi kommer att få se de sjuka deltagarna dyka upp på stranden för att överraska sina lagkamrater efter ett par veckor i karantän?

Svaret på den frågan är tyvärr nej. 

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!