Cornelia Jakobs befann sig i London när olyckan var framme
Cornelia Jakobs befann sig i London när olyckan var framme - Foto: Tiktok/Claudio Bresciani/TT

Cornelia Jakobs utsatt för brott i London: "Jag kommer döda dig"

Det svenska Eurovision-hoppet Cornelia Jakobs befann sig i London för en fest under helgen. Men plötsligt tog resan en tvär vändning – hon blev rånad mitt på öppen gata.


Den 12 mars gick finalen av Melodifestivalen av stapeln, och när hela svenska folket röstat klart stod det klart att Cornelia Jakobs, 30, kammat hem den ärofyllda vinsten. 

Hennes bidrag "Hold Me Closer" lämnade ingen oberörd, och enligt Eurovision Song Contest-oddsen bör hon ha goda chanser att placera sig topp tre i Turin den 14 maj.

Här kan du läsa alla Nyheter24:s artiklar om Cornelia Jakobs!

Foto: Claudio Bresciani/TT

Det stora dilemmat innan resan

För den som precis vunnit Mello borde kanske livet rulla på rätt trevligt nu, men innan helgen delade Cornelia Jakobs med sig av ett jobbigt dilemma på sin Instagram.

Hon var bjuden till en Eurovision-fest i London – men hade glömt att förnya sitt pass och stod nu utan. I tider med långa kötider vädjade Cornelia till svenska passpolisen på Arlanda.

Cornelia Jakobs: "Eller så kommer jag döda dig"

Men allt löste sig till slut och Cornelia kom iväg på sin resa. Men problemen slutade inte där, för under resan blev hon nämligen rånad och bestulen på sin telefon.

I en video på TikTok delar Cornelia Jakobs med sig av ögonblicket kort efter stölden, när hon "äter våfflor i förnekelse" på Londons gator. 

Videon klipper därefter till en ny sekvens, då hon precis aktiverat Apple-funktionen Förlorat läge på den stulna mobiltelefonen. Från datorn kan man då ange ett meddelande som ska synas på den förlorade telefonens skärm, och Cornelia hade några väl valda ord till tjuven.

"Den här telefonen är borta, ring det här numret, tack. Eller så kommer jag döda dig"

Kommentarsfältet på TikTok fylldes snabbt av fans som hoppades att allt skulle lösa sig – och det gör sannerligen vi också!

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!