Stockholm

Martin Melin om kärlekslängtan: "Funderat på att sterilisera mig"

Martin Melin pratar om sin längtan efter en livspartner i podcasten "Livshjulet".
Martin Melin pratar om sin längtan efter en livspartner i podcasten "Livshjulet". Foto: @themartinmelin/Instagram och Henrik Montgomery/TT

Martin Melin blev känd för svenska folket när han vann första upplagan av Robinson. Nu har han medverkat i podcasten "Livshjulet" där han pratar om sin längtan efter kärleken.
– Jag har faktiskt funderat på att sterilisera mig , säger han i podden.


Läs mer

Polisen, realityprofilen och författaren Martin Melin, 55, blev känd för hela svenska folket när han blev den allra första vinnaren av “Expedition Robinson”. Sedan dess har han hunnit medverka i flera tv-program, skrivit böcker och jobbat som polis.

Nu senast medverkade han även i podcasten “Livshjulet” med journalisten Anna Hegestrand, där han bland annat pratade om sin syn på relationer och att skaffa fler barn. Han har sedan innan barnen Fanny och Felix tillsammans med Christina Melin, 45, och sonen Charlie med författaren Camilla Läckberg, 47.

Martin Melin. Bildkälla: Stella Pictures

Martin Melin öppen för kärlek - men inte fler barn

I Livshjulet berättar Martin Melin om att han är öppen för att hitta kärleken, men några fler barn, det blir det inte.

– Där jag är i dag tänker jag att om jag skulle träffa en tjej som inte har barn, och så vill hon ha barn, vad händer då? När jag då ska dejta och träffa tjejer så finns den där tanken, säger han i podden.

Han får då frågan från Anna Hegestrand om han kan tänka sig att träffa en tjej som inte har barn.

– Absolut, men ponera att hon är 40 och så säger hon ”jag vill inte ha barn”. Perfekt. Och så efter två år säger hon ”det vore väldigt mysigt med barn”. Och då står man där. Även om jag varit jättetydlig med att jag inte vill ha barn… Därför har jag sagt att varför går jag inte bara och klipper den, kastrerar mig, steriliserar mig? säger Martin Melin.

“Vad är det som gör att jag inte steriliserar mig?”

I podcasten pratar Martin Melin även om det faktum att han redan har flera tonårsbarn som snart är vuxna, och att han inte är sugen på att “börja om” igen. Därför har han funderat på att sterilisera sig, så att det inte behöver bli några tveksamheter med en framtida flickvän.

– Då är det inget snack. Då vet man ju också om man träffar en tjej att man behöver inte ha den här tre procenten att ”kanske”. Jag har faktiskt funderat på att sterilisera mig, att klippa, säger Martin.

Så vad är det som hindrar Martin Melin från att sterilisera sig?

– Jag vet inte. Det är bara att få tummen ur och göra det. För då är det inget snack. Men det ultimata är ju att träffa någon som redan har barn, säger Martin Melin.

Martin Melin har funderat på att sterilisera sig. Bildkälla: Henrik Montgomery/TT

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.