Stockholm

Martin Melin

Martin Melin föddes 6 mars 1967 i Stockholm och nu som vuxen 179 centimeter lång.

Han blev omåttligt populär som den allra första vinnaren av dokusåpan Expedition: Robinson 1997. Finalen sågs av hela 2,3 miljoner tittare.

Under årens lopp har han mer gjort sig känd i sin yrkesroll som polis och författare.

Martin påbörjade karriären som skribent efter sin medverkan i Expedition: Robinson, genom att skriva krönikor på ämnet i Expressen 2001-2003.

Han gjorde ett snabbt inhopp i Expedition: Robinson 2012, men hans medverkan var bara en bluff och han återvände till Sverige efter fyra dygn på ön.

Efter den första dokusåpavinsten medverkade han i andra TV-produktioner som På Rymmen och Jakten på ökenguldet.Senast sågs Martin Melin i Realitystjärnorna på godset på TV3 vintern 2015.

Dessutom har han varit poliskonsult i arbetet bakom svenska filmproduktioner som Gangster och Rånarna och deltagit i pappapanelen i TV4 Nyhetsmorgon.

Han har också varit programledare för Polisskolan i Kanal 5 2012 och även i flera avsnitt av programmet Spårlöst på Sjuan.

Det är inte bara i TV-rutan Martin Melin har varit programledare, utan också i radioprogrammet Karlavagnen.

Karriären som författare har resulterat i böckerna Coola pappor: en bok om män och föräldraskap och spänningsromanerna Status 12 och Brott kan ej styrkas.

Martin bloggar också sporadiskt på themartinmelin.se och under samma namn på Instagram.

Men allra mest aktiv är han faktiskt på Twitter, under namnet @Martin_Melin.

Martin Melin har varit gift två gånger. Först med Christina Melin, tillsammans fick de barnen Fanny och Felix.

Under åren 2010-2013 var Martin Melin gift med storsäljande författaren Camilla Läckberg, som han har sonen Charlie tillsammans med.

Martin kom i kontakt med Camilla för första gången genom hans blogg, när hon hörde av sig för att hon behövde hjälp med research om polisyrket till sin bok Olycksfågeln.

I mars 2017 fyllde Martin Melin 50 år och var då en av Sveriges mest eftertraktade kända singelmän. I flera intervjuer på senare år har han sagt att han ibland dejtar och gärna skulle vilja träffa en ny flickvän.
Visa resten ↓

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.