Caia brun utan sol
CAIA har hamnat i blåsväder igen. - Foto: Stella Pictures

CAIA bryter tystnaden kring brun utan sol-kaoset: "En handfull"

Nu har CAIA svarat på kritiken som haglat in efter att de släppte sin brun utan sol.


Bianca Ingrossos sminkmärke CAIA Cosmetics har vid ett flertal tillfällen varit i blåsväder. 

Senast handlade det om den uppmärksammade julkalendern, vilken har fått anmälningarna till Konsumentverket att hagla in - någonting som Nyheter24 tidigare skrivit om. I Wahlgrens värld berättade Bianca att kritikstormen som följde efter julkalendern fick henne att inte lämna sin lägenhet. 

– Jag låg och grät konstant, berättade hon. 

Men nu verkar det alltså som att CAIA återigen fått missnöjda kunder på sig, efter det senaste släppet av en brun utan sol.

Tiktok-videon visar: "Fläckar efter CAIA-produkt"

I flera videos på sociala medier-appen Tiktok visar nu flera kunder upp missnöjda resultat efter användning av CAIA:s brun utan sol. En av de som råkat ut för påstådda fläckar är Olivia Alkin, även känd som @blondinalkin på Tiktok.

Caia möter kritik efter brun utan sol-släpper. Bildkälla: blondinalkin/TikTok

I ett uppmärksammat klipp recenserar hon Caias brun utan sol och säger att hon var nöjd med produkten till en början, men menar sedan att den efter ett par dagar visat sig missfärga både hennes nygjorda pedikyr, lakan och möbler. Under videon ses hon även visa upp fläckar i hennes lägenhet - som påstås komma från den aktuella brun utan solen.

Olivia Alkin har enligt egen uppgift sökt Caia Cosmetics. Hon poängterar också att det hela "inte har NÅGOT mot Bianca eller Caias andra produkter att göra".

Ytterligare film visar fläckar

Det är inte bara ovan nämnda video som visar påstådda fläckar från Caias brun utan sol, utan även Sofie Holmberg verkar ha råkat ut för ett liknande scenario.

På Tiktok visar hon upp en sport-BH som hon haft på sig efter att ha använt produkten. Träningstoppen som en gång var ljusblå är nu istället i färgen gul, även efter en tvätt. Något som även hon anser kommer från den aktuella brun utan solen.

Det återstår att se om tjejerna bara haft en riktig otur när de testat Caias nya brun utan sol - eller om det är någonting annat som har hänt.

Expressen pratade med Adeline Sterner, vd vid Caia Cosmetics, som berättade att företaget mottagit kritiken och nu håller en kontakt med kunderna som hört av sig. 

– Vi har sålt nästan 20 000 brun utan sol-produkter och det är en handfull som har hört av sig till vår kundtjänst. Bortsett från de som lagt upp så har vi inte haft ett stort problem med det.

– Vi har en dialog med dem och det tar vi vidare med dem. Vi vill ju så klart att kunderna ska vara nöjda, säger hon till Expressen.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!