Bill Skarsgård spelar huvudrollen som Clark Olofsson i Netflixserien Clark.
Bill Skarsgård spelar huvudrollen som Clark Olofsson i Netflixserien Clark. - Foto: Henrik Montgomery/TT, Bertil Ericson/TT

Bill Skarsgård spelar Clark Olofsson – här är allt du vill veta om den nya serien

Mordförsök och flertalet bankrån – det är bara några av de saker Clark Olofsson blivit dömd för. I nya Netflix-serien Clark kommer vi att få följa hans kriminella liv. Vilka spelar rollerna i serien, och när har den premiär?


Den kriminella och ökände brottslingen Clark Olofsson har tillbringat mer än hälften av sitt liv i fängelse – då han blivit dömd för både narkotikahandel, mordförsök och ett flertalet bankrån. Han har dessutom lyckats fly från fängelset hela 17 gånger. 

Clark Olofsson var en av rånarna i det misslyckade Norrmalmstorgsdramat 1973. Händelsen gav upphov till begreppet "Stockholmssyndromet". Nu kommer serien om hans liv, regisserad av Jonas Åkerlund. Vilka är skådespelarna och när har serien premiär? Det har Nyheter24 tagit reda på!

Foto: Stella Pictures

Det handlar serien Clark om 

Serien Clark handlar om den kontroversiella Clark Olofssons liv – från tidig ålder fram till idag. 

Händelserna i serien baseras på hans självbiografi "Vafan var det som hände". 

Bill Skarsgård spelar drömrollen Clark Olofsson i serien Clark

Den som spelar huvudrollen som den ökände bankrånaren Clark Olofsson är Bill Skarsgård. När TV4 intervjuade Bill inför rollen, sa han att researchen inför rollen aldrig tog slut, eftersom det stod så mycket kring honom.

– Det var galenskap på galenskap, och det är liksom en drömroll. Han är svensk, det är hur roligt som helst. Det var det tilltalande med rollen, det är så anti-Sverige. Han är för mycket på alla sätt och vis under en tid när ingen skulle vara för mycket i Sverige, säger Bill till TV4.

Foto: Stella Pictures

Bill Skarsgård om sexscenerna i Clark

Förutom den brottsliga bana som präglat Clark Olofssons liv, får vi även följa hans privatliv i serien. Programledaren Maria Forsblom nämner att han var en jäkel på fall och att det knappt går att räkna sexscenerna i serien. 

Vidare frågar hon om det bara är en dag på jobbet för Bill, eller om det är nåt extra att spela in sexscenerna.

- Det är en del av jobbet, det är inte alltid så roligt, för mig iallafall. Sexscenerna är såhär långa i manus, säger Bill Skarsgård till TV4 och visar upp ett kort avstånd med fingrarna. Han säger vidare.

– Vi har ingen tid heller. Det är av med kläderna, knulla, kör och sen japp, nu ska du på med lösskägget och nu ska du in dit. Så det var liksom sån stress på det också. 

Foto: Henrik Montgomery/TT

Här är skådespelarna i serien Clark

I serien kommer Clark Olofsson som sexåring spelas av ingen mindre än Bill Skarsgårds bror Kolbjörn Skarsgård. Clark som tonåring spelas av Lukas Wetterberg.

Andra skådespelare vi kommer att se är bland annat Alicia Agnesson, Vilhelm Blomberg, Sandra Ilar och Adam Lundgren – för att nämna några. Ett annat känt ansikte som vi också kommer att se är Bill Skarsgårds flickvän Alida Morberg

Så lever Clark Olofsson idag

Idag är Clark Olofsson 75 år och är ute ur lås och bom. Mer om Clarks kriminella ungdom och hur han lever idag, kan du läsa här!

Vart och när har serien Clark premiär

Serien Clark har premiär på Netflix den 5 maj 2022. Säsongen kommer att bestå utav sex avsnitt mellan 40 till 60 minuter långa. 

Foto: Fredrik Persson/TT
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!