Emilio Ingrosso öppnar upp sig om relationen med exfrun Pernilla Wahlgren.
Emilio Ingrosso öppnar upp sig om relationen med exfrun Pernilla Wahlgren. - Foto: STELLA Pictures/Magnus Liljegren

Emilio Ingrosso öppnar upp sig om relationen med Pernilla Wahlgren

Nu öppnar Emilio Ingrosso upp sig om åren tillsammans med exfrun Pernilla Wahlgren i gårdagens avsnitt av Framgångspodden.


Krögaren Emilio Ingrosso, 56, och artisten Pernilla Wahlgren, 54, var tillsammans i nio år mellan 1993 – 2002, och var under den perioden ett av Sveriges hetaste par. Tillsammans fick de också tre barn Oliver Ingrosso, 32, Bianca Ingrosso, 27, och Benjamin Ingrosso, 24. Under dessa år skrevs också artikel efter artikel om dem som ett lyckligt par. Men det fick en fort vändning och skriverierna började istället innehålla rykten om deras destruktiva relation. 

Så blev Emilio Ingrosso och Pernilla Wahlgren ett par

I gårdagens avsnitt av Framgångspodden av Alexander Pärleros, 37, gästar Emilio och pratar om hur han och hans nuvarande hustru Åsa Ingrosso, 47, träffades och framgången med deras restaurangkedja La Perla. Men sedan kommer en oväntad vändning. Alexander frågar Emilio om relationen med Pernilla Wahlgren. 

Emilio berättar att han och Pernilla träffades på 80-talet när han producerade flera av hennes album. Han var också dansare och dansade bland annat under Pernilla Wahlgrens stora hit Piccadilly circus som hon ställde upp med i Melodifestivalen 1985. Detta innebar många timmar av repetitioner ihop vilket gjorde att paret tillslut fattade tycke för varandra. 

– Det var hon som visade ett stort intresse. Hon kunde ringa mig och prata om ingenting. Hon ville aldrig gå hem, när Vito gick hem var det bara vi kvar, och så började det, det var lite speciellt, berättar Emilio.

Emilio Ingrosso: "Det var kaos" 

När det offentliggjordes att de var ett par började många prata om dem bakom deras ryggar. 

– Det var kaos då. Det stod typ 300 pers och viskade med varandra. Sedan blev vi det där otroligt kontroversiella paret för svensk media, säger Emilio. 

Han fortsätter: 

– Du vet en kille från förorten, dansare, en tjej från en artist- och skådespelarfamilj, det var sån otrolig motpol.

Pärleros frågar då Emilio om många tyckte att Pernilla var "för fin" för honom, varpå Emilio svarar: 

– Jag tror att media tyckte det, inte folket. 

Pernilla Wahlgren och Emilio Ingrosso träffades på 80-talet. Foto: STELLA Pictures.

Emilio Ingrosso och Pernilla Wahlgren lämnades inte ifred

Emilio förklarar att han tyckte hela situationen var jobbig. Han berättar att de var enormt bevakade av media varje dag. 

– Det fanns ju en anledning till att vi drog till Maldiverna. Det var sex löpsedlar på sex dagar, vi var så otroligt bevakade. Jag var ung, bara 20 år, jag fick ju panikångest och tyckte bara allt var jobbigt, det är inte så det ska kännas, säger han till Alexander. 

Emilio Ingrosso och Pernilla Wahlgren övervakades av media varje dag. STELLA Pictures/FameFlynet Sweden

Emilio Ingrosso om hans framgångar trots motgångarna

Trots flera år av något som Emilio kallar för förtryck av media, berättar han nu om hur han lyckades ändå. 

– Jag har aldrig blivit bevakad av media där de lyft mig på något sätt. Jag och min fru har har aldrig fått någon sådan skjuts, och vi är faktiskt rätt framgångsrika på det vi gör, förklarar Emilio. 

Vidare säger han: 

– När vi gjorde La Perla på söder, under pandemin, på tre dagar hade 13 000 personer bokat bord. Vi blir lyfta av folket, inte av media.

Lyssna på avsnittet här!



/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!