Filip Johansson
Filip vann finalen av Robinson 2022. - Foto: TV4

Tittarna rasar efter Robinsonfinalen: "Det var fusk"

Det var under söndagen som finalen av Robinson 2022 gick av stapeln och efter en nervdrypande tävling stod Filip Johansson som vinnare.


Årets säsong av Robinson har minst sagt levererat mycket av allt. Robinson 2022 har levererat drama, grupperingar, glädje, vänskap, pakter, tårar och drömmar som krossades på grund av coronapandemin. 

Pandemin bidrog även till att några av deltagarna tvingades sitta i karantän på en av stränderna utan möjlighet att kunna tävla. Men efter karantän kunde sammanslagning ske och tävlingen var tillbaka. 

Filip Johansson vinner Robinson 2022

Den nervdrypande finalen avgjordes via den ökända plankan och kvar var bara Filip Johansson och Jessica Jonasson

– Ni kommer att köra bäst av tre, berättade Anders Öfvergård

Filip lyckades stå kvar som siste tävlande två gånger på raken och hade därför vunnit Robinson 2022. 

Filip vann Robinson 2022. Bildkälla: TV4

I vanlig ordning vankades det firande – men i år hade det hela gått till på ett lite annorlunda sätt.

I en intervju med Nyheter24 berättade Joel Häggblom att finalfesten blev av – men att den inte var för alla. 

– Vi deltagare var inte välkomna på produktionens fest, vi blev lämnade med lite skumpa och pizza på hotellet. Vi gick sedermera ut på restaurang men delade snart upp oss igen. Ingen höjdare till kväll faktiskt, säger Joel. 

Men det var inte bara deltagare som var något besvikna på hur finalen hade gått till. Även tittarna backade inte för att skriva ut vad det var de störde sig på under finalen. Och det var ingenting mindre än val av tävling. 

Kommenterar på Instagram. Bildkälla: robinsonse/Instagram

Tittarna hade nämligen förväntat sig en hinderbana. Men istället fick de den ökända plankan – vilket för många blev en stor besvikelse. 

"Tråkig final. Varför inte en hinderbana med olika uppdrag. Plankan kunde ju varit när det var flera kvar och de tre bästa till final, trist", skrev en användare. 

Några andra ansåg även att Jessica och Filip hade rört sina snören i eldtävlingen innan vilket då gjort att de brast, vilket då betydde att man tagit sig vidare. 

Eldtävlingen. Bildkälla: TV4

"Hur gick eldtävlingen till egentligen. Fick man hjälpa till att ha av snöret med hjälp av pinnarna? Som några gjorde. Borde blivit diskade!!", skrev en tittare.

Produktionen har ännu inte svarat på kritiken. 

Robinson-Filip vann 500 000 kronor – det ska pengarna läggas på

Förutom äran går vinnaren av Robinson hem med 500 000 kronor på fickan. I en intervju med Nyheter24 berättar Filip att han har en tydlig plan för hur pengarna ska spenderas.

– Jag har haft många drömmar i livet och ju äldre jag blir så börjar en av dem bli ledande, och det är att skaffa en liten gård någonstans ute i skogen där jag skulle kunna ha en liten bit mark, helst med en liten älv i närheten.

– Och det skulle vara jättekul att spara och investera pengarna i den här gården, för jag ser det som ett första steg till att skapa en lägerskola för barn och ungdomar. Jag brinner verkligen för barn och ungas välmående och hälsa för jag anser att det är väldigt mycket psykologisk ohälsa i samhället. 

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!