Stockholm

Bingo Rimér rör upp känslor hos följarna – efter att han berättat vad han röstat på

Bingo Rimér vale
Bingo Rimér berättade vad han röstar på. Foto: Stella Pictures

Bingo Rimér, 47, är inte den som drar sig för att vädra sina åsikter. Så här i valtider har han nu valt att berätta vad han röstar på. Och åsikterna om det hela var delade.


Läs mer

På söndag är det val och valrörelsen i år har minst sagt varit stormigare än någonsin. 

Under senaste månaden har sociala medier kokat över och debatterna har avlöst varandra. Både vanligt folk, politiskt aktiva, influencers och kändisar har på olika forum gjort sina röster hörda för att försöka påverka andra så mycket som möjligt inför den stora dagen. 

Här kan du läsa mer om vad de svenska kändisarna röstar på.

En som nästan varje år skriver ut ett inlägg kring sina valtankar är Bingo Rimér. Bingo skriver alltid ett lite längre inlägg där han i inläggets slutkläm berättar vad han ska lägga sin röst på. Denna gång hade tankarna börjat virvla under ett samtal med hans son. 

Bingo Rimérs inlägg. Bildkälla: Bingo Rimér/Instagram

"Hur ska du rösta i valet frågar Ringo. Jag suckar tungt och muttrar. Jag svarade Ringo att jag lägger min röst på Moderaterna. Men spelar det någon roll längre? Rösta rött låter ju bra i teorin. Men det blir nog sämre för oss alla. Rösta blått. Låter kanske lite sämre för vissa. Men jag hoppas att det blir lite bättre för oss alla faktiskt. För om vi gör som min pappa sa: 

Alla som kan jobbar, betalar skatt och slutar att hela tiden nalla och tigga av skattepengarna som skall gå till viktiga saker som miljön, vården, skolan och bidrag till dom som inte kan jobba. Ja då kanske det blir lite ordning på landet. Jag vill gärna lägga min röst där det blir bäst för oss alla. Inte bara för mig. Röstar du utifrån vad som blir bäst för dig? Eller bäst för oss alla i Sverige? Dela gärna med dig av dina tankar?". 

Bingo Rimér. Bildkälla: Stella Pictures

Men i kommentarsfältet är tankarna delade. Bingo har många följare som, precis som honom, kommer att rösta på Moderaterna, men det är även många som kritiserar honom och undrar hur han tänker när han säger att han "vill att det ska bli bäst för alla". 

Några av de hundratals kommentarerna lyder: 

"Jag röstar för ALLA men framför allt dem som har mindre, inklusive planeten och nästa generation. Och då går det definitivt INTE att rösta blått. För blått är illa nog som det är, men nu blir blått brunt och då är det definitivt inte för allas väl och ve"

"Röstar du på ett parti som lierat sig med SD?!"

"En högerregering är nog de enda som kan vända vår skuta på rätt köl igen (sossarna har haft sin chans)"

"Röstar du blått så röstar du ju automatiskt på brunt, så absolut Nej till det"

Bingo har inte svarat på någon av kommentarerna.

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.