Rosanna Charles, Isabella Löwengrip, Bingo Rimér och Cassandra Klatzkow
Hur röstar kändisarna i riksdagsvalet 2022? Det har Nyheter24 tagit reda på. - Foto: Stella Pictures. Bilden är ett montage.

Så röstar kändisarna i valet 2022

Att berätta vad man röstar på anser många vara tabubelagt. Men några svenska kändisar bryter tystnaden. Nyheter24 har tagit reda på vad kändisar som Isabella Löwengrip, Bingo Rimér, Rosanna Charles och Kenza Zouiten Subosic röstar på i årets riksdagsval.


På söndag är det val och hittills har det varit en stormig valrörelse och spänningen är olidlig. På sociala medier så har flera kändisar och influencers öppet berättat vad de känner inför det stundande riksdagsvalet. Vissa är helt öppna med vad de röstar på, medan andra vill hålla det för sig själva. 

Nyheter24 har tagit reda på vad de svenska kändisarna röstar på – och i vissa fall vad de absolut inte röstar på. 

Här kan du alla artiklar om valet 2022 på Nyheter24.

Rosanna Charles: "SD är rasister"

Influencern och poddaren Rosanna Charles, 33, har snabbt blivit ett känt ansikte i stugorna. Hon är bästa vän med Sanna Guidetti och syns ofta med Bianca Ingrosso. Inför valet tycks Rosanna har bestämt sig för vilka som absolut inte kommer att få hennes röst. 

– Kommer inte att rösta på SD för att de är ett rasistiskt parti, säger Rosanna Charles till Nyheter24.

Rosanna Charles. Bildkälla: Stella Pictures.

Vad röstar Melina Criborn och Amilia Stapelfeldt på?

I podcasten "Inga beiga morsor" senaste avsnitt kan vi höra hur Melina Criborn, 32, och Ellinor Löfgren, 26, med hjälp av Amilia Stapelfeldt, 27, diskuterar frågor kring valet. Det framkommer där att Melina tänker rösta blått. Ellinor ställer sig mer frågande till det hela, men säger att hon tidigare har röstat blått. 

– Jag tycker det är skitjobbigt det här valet, så jag vet inte hur jag ska tänka, säger Ellinor i avsnittet. 

Amilia är mycket aktiv i valrörelsen på sin Instagram. Där hon är öppen med att hennes drömregering skulle utgöras av Moderaterna och Centerpartiet. 

Ellinor Löfgren, Amilia Stapelfeldt och Melina Criborn. Bildkälla: Stella Pictures. Bilden är ett montage.

Nemo Hedén: "Håkan Juholt är ju det finaste vi har"

Poddprofilen Nemo Hedén, 35, säger till Nyheter24 att han kommer rösta vänster. Men han hintar även om en viss önskad comeback... 

– Jag har inte bestämt mig ännu men det är något på den vänstra sidan i alla fall. Det parti som Håkan Juholt skulle ta över lägger jag min röst på. Saknar Håkan. Håkan är ju det finaste vi har, säger Nemo Hedén till Nyheter24. 

Nemo Hedén saknar Håkan Juholt. Bildkälla: Stella Pictures. Bilden är ett montage.

Vad röstar Elsa Ekman, Cassandra Klatzkow och Nadia Kandil på?

Elsa Ekman, 36, Cassandra Klatzkow, 35, och Nadia Kandil, 33, från podcasten "Det skaver" hintar om i det senaste avsnittet att de alla tre kommer rösta vänster. De omnämner även valet som "Ångestvalet 2022" i avsnittets namn. 

På Instagram har Cassandra nästan 90 000 följare, och tidigare i veckan hade hon en frågestund på Instagram Story. Då svarade hon mer ingående på hur hon röstar. "Det blir V för mig" skriver Cassandra. 

Cassandra la även upp en Instagram story som bekräftar det, senare la även Nadia upp en bild från valbåset. 

Nadia Kandil, Elsa Ekman och Cassandra Klatzkow utgör podden "Det skaver". Trion kommer att rösta vänster. Bildkälla: Instagram/nadiakandil, Stella Pictures. Bilden är ett montage.
Här ser vi två av tre medlemmar från "Det skaver"-podcast visa upp vad de röstar på. Bildkälla: Instagram/cassklatzkow/Instagram/nadiakandil

Vad röstar Bingo Rimér på?

Fotografen och entreprenören Bingo Rimér, 47, säger till Nyheter24 att hans röst kommer falla på Moderaterna. Som ung var han engagerad i både MSU och MUF. 

– Vill absolut inte påstå att Moderaterna är bäst, men tyvärr så är just nu utbudet begränsat och det känns lite fånigt att rösta blankt, säger Bingo. 

Bingo Rimér röstar på Moderaterna. Bildkälla: Stella Pictures.

Vilket parti röstar Kenza Zouiten Subosic på?

Influencern och entreprenören Kenza Zouiten Subosic, 31, skriver i en story på Instagram att hon har förtidsröstat. Kenza skriver även att hon röstar rött och alltid har gjort det. 

Kenza Zouiten Subosic. Bildkälla: Stella Pictures.

Paulina "Paow" Danielsson i SD-keps

Tv-profilen Paulina Paow Danielsson, 28, syns numer ibland i sina sociala kanaler med tröjor eller kepsar märkta med SD-loggor. Så där kan vi gissa vad hennes röst kommer falla på. 

Paulina har genom åren visat sitt stöd för SD. Något hon har fått mycket hat för. År 2019 berättade hon i en intervju med TV3 programmet "Trolljägarna" om hoten hon fick.

Paulina Paow Danielsson brukar öppet visa sitt stöd för Sverigedemokraterna. Bildkälla: Stella Pictures, Snapchat. Bilden är ett montage.

Sofia Wood ryter ifrån efter bilden med Magdalena Andersson

Matkreatören och bloggaren Sofia Wood, 38, ryter ifrån på sin blogg efter att ha blivit påhoppad då hon la upp en selfie med Magdalena Andersson med en text som uppmanade till att rösta rött. Sofia menar att vi måste våga prata mer om politik, oavsett ståndpunkt i frågan. 

"Jag röstar dessutom inte ens på Socialdemokraterna, jag röstar på Vänsterpartiet i kombination med Miljöpartiet." skriver hon som en del av svaret på bilden med den nuvarande statsministern. Sofia avslutar sedan blogginlägget med citatet "Så om vi inte pratar nu, när?".

Sofia Wood tog en selfie med Magdalena Andersson. Bildkälla: Stella Pictures.

Kalle Wahlströms uppmaning: "Du måste rösta"

Tv-profilen Kalle Wahlström, 41, uttalade sig om valet under måndagen. Han tar inget öppet ställningstagande i vilket parti som får hans röst, men han delar upp partierna i olika två läger. Det ena omnämner han som "solidariskt och jämlikt" medan det andra omnämns som "dudesen". 

Hanna Persson röstar rött i regionsvalet

På sin Instagram story delade programledaren Hanna Hanapee Persson, 33, att hon kommer att rösta rött i regionsvalet. 

Bildkälla: Instagram/hanapee


Daniela Rathana uppmanar att rösta rött

Artisten Daniela Rathana, 26, delade en story på sin Instagram där hon med röda markeringar uppmanar sina följare att "inte rösta egoistiskt". 

Bildkälla: Instagram/danielarathana


Hanna Friberg och Lovisa Wallin röstar blått

Influencerduon Lovisa "Lojsan" Wallin, 29, och Hanna Friberg, 27, berättar i sin podcast "Måndagsvide" att de båda röstar åt det blåa hållet. 

– Vi har haft ett parti nu som har lett Sverige i åtta år och jag känner att det är dags för en förändring, för just nu känns det som det är kriser vart vi än kollar, säger Lovisa. 

Lovisa Wallin och Hanna Friberg röstar åt det blåa hållet. Bildkälla: Stella Pictures. Bilden är ett montage.

Julia Frändfors röstar på Socialdemokraterna

Poddprofilen Julia Frändfors, 34,  delade med sig av sina valsedlar på Instagram story när hon förtidsröstade under veckan. 

Bildkälla: Instagram/friendforce


Vad röstar Isabella Löwengrip på?

Entreprenören och bloggaren Isabella Löwengrip, 31, skrev ett inlägg på sin blogg under augusti om det stundande valet. Där hon skriver att hon är osäker på vad hon ska rösta på i år, tidigare har det varit Moderaterna eller Centerpartiet. 

För Isabella är integrationen och gängkriminaliteten viktiga frågor bland annat. Hon avslutar inlägget med "Det kommer tydligen att bli väldigt jämt i år. Rysare." 

Isabella Löwengrip. Bildkälla: Stella Pictures.

Calle Schulman rev sönder valsedeln

Sen finns det de som inte tänker rösta alls. Mediaprofilen Calle Schulman, 42, tycks vara en av de. Här river han sitt röstkort med motiveringen att politikerna beter sig som "skitungar". 

Gert Fylking: "Era jävla bondläppar"

Gert Fylking. Bildkälla: Stella Pictures

I en intervju med Aftonbladet berättar Gert Fylking om sina funderingar kring valet i år. 

– Det kan bli Sverigedemokraterna eller Kristdemokraterna. Moderaterna är inte aktuellt för jag kan inte rösta på en fjant med Napoleonkomplex. Men jag är definitivt på den blå sidan.

– Tyvärr tror jag det kommer att bli likadant efter valet, det blir ingen förändring. Det måste till en person som slår näven i bordet och säger ”nu gör vi så här era jävla bonnläppar!”.

Katrin Zytomierska: "Jag vill ha en förändring"

"Ulf är den enda i den här gruppen människor som bör leda Sverige. Tycker jag och det kan jag väl lika gärna stå för. Jag vill inte uppmana någon till något eller påverka någon alls. Jag vill bara ha en förändring och Ulf som leder oss. Sen gör alla som de vill och som sagt, har många i min närhet som tycker annorlunda och är inte det härligt?!"



/
/
/
/
/
/
/
/
/
/
/
/
/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Hooja kommenterar älgvandringen

igår 21:52

Ännu en VM-hjälte fick lämna "Masked singer"

igår 21:26
Halvvägs in i säsongen av "Masked singer" har panelen hittills endast lyckats skrapa ihop ett enda poäng. Den tilldelades Måns Zelmerlöw som prickade in VM 94-hjälten Tomas Brolin i det allra första programmet.

Därför är "Gift vid första ögonkastet"-deltagarna så unga i år

igår 19:54
Årets säsong av "Gift vid första ögonkastet" är i full gång och många har reagerat på den unga deltagarskaran. Nyheter24 frågade produktionen varför de medverkande är så unga i år.

Elvabarnsmamman Satu ”Mybabydolls” Nordling Gonzalez är gravid: "Virvelvind av känslor"

igår 18:14
Satu ”Mybabydolls” Nordling Gonzalez förlorade hastigt sin näst äldsta dotter förra året. Nu är hon gravid igen med sitt tolfte barn. "Glada för detta lilla hopp om ljus", skriver hon på Instagram.

Nas kommer till Sverige

igår 17:00
Den amerikanske rapparen Nas ger sig ut på Europaturné för att fira 30-årsjubileet av albumet "Illmatic". Efter turnépremiären i Helsingfors i höst kommer han till Stockholm 24 oktober. Nas ska framföra sitt album i dess helhet. Sitt jubileum firar han också genom att släppa en ny låt: "Define my namne".

Prinsessan Sofia hyllas för vågade draget: "Det är lekfullt"

igår 16:22
Prinsessan Sofia och prins Carl Philip tycks ha siktet inställt på att ta Europa – och kanske världen – med storm...