Nu avslöjar Zara Larsson vilket parti som får hennes röst i valet
Nu avslöjar Zara Larsson vilket parti som får hennes röst i valet - Foto: Stella Pictures

Så röstar Zara Larsson i valet 2022: "Det rätta"

Världsstjärnan Zara Larsson la ut en video på TikTok där hon berättar vad hon och pojkvännen Lamin röstar på i årets riksdagsval. "Vet ni vad, jag är en person som bryr mig om personerna där jag bor", säger Zara i videoklippet.


Idag, den 11 september, är det riksdagsval, och den svenska kändiskåren har hanterat valrörelsen på lite olika sätt. Vissa har talat öppet om vilket parti som får deras röst och varför – medan andra har tagit ett steg tillbaka och inte uttalat sig.

Här kan du läsa mer om hur kändisarna röstar i valet 2022.

Zara Larsson: "Röstar vänster - det rätta"

Under valdagen la världsstjärnan Zara Larsson ut en video på TikTok på henne och pojkvännen Lamin Holmén där hon berättar att hennes röst i årets val föll på Vänsterpartiet, med Nooshi Dadgostar i spetsen.

– Vi båda röstar vänster – det rätta, vilket är vänster, säger Zara Larsson och fortsätter:

– Det är intressant, för om jag tänkte helt, helt själviskt, om mina pengar och bla bla bla, så hade jag kanske inte varit vänster. Men vet ni vad, jag är en person som bryr mig om personerna där jag bor som kanske inte är lika privilegierade som mig, säger Zara Larsson i videon – som Vänsterpartiet delat på sin egen Twitter.

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Nya skräckbilder på Johanna Toftbys ansikte – vill varna andra

2 timmar sedan

"Songs of conquest" får släppdatum

3 timmar sedan
Göteborgsbaserade Lavapotion är snart klara med sin debuttitel, det turordningsbaserade strategispelet "Songs of conquest", som man filat på sedan 2017.

Trädgårdstider anmälda: "Victoria Skoglund måste stoppas"

3 timmar sedan
För andra gången på kort tid så har SVT-programmet Trädgårdstider nu anmälts till Granskningsnämnden. Den här gången är det Victoria Skoglunds medverkan som ifrågasätts. "Programmet med Victoria och Jenny Strömstedt bör stoppas", står det att läsa i anmälan. – Nu har det gått för långt, inte här också, säger anmälaren till Nyheter24.

Så träffade Kjell Bergqvist 18 år yngre frun Karin

3 timmar sedan
Kjell Bergqvist är en av Sveriges mest folkkära skådespelare. Men hur mycket vet du egentligen om honom? Nyheter24 reder ut några av de vanligaste frågorna som svenskarna googlar om Kjell Bergqvist.

Allt om Miriam Bryant: Familj, låtar och om hon har pojkvän

3 timmar sedan
Miriam Bryant har seglat upp som en av de största popartisterna i Sverige. Men hur mycket vet du egentligen om stjärnan? Nyheter24 reder ut några av de vanligaste frågorna som svenskarna googlar om Bryant.

Tecwyn Ewans ny orkesterchef på Malmö opera

idag 13:44
Tecwyn Evans blir ny ledare för Malmö operas orkester och kör med start den 5 augusti.