Alexandra Rapaport håvar in miljoner
Alexandra Rapaport håvar in miljoner - Foto: Christine Olsson/Henrik Montgomery/TT

Alexandra Rapaports enorma förmögenhet – omsätter mångmiljonbelopp

Alexandra Rapaport är namnet på alla läppar. Den ack så folkkära skådespelaren går från succéroll till succéroll – och det ger helt klart resultat på hennes bankkonto.


Få svenska stjärnor är lika "på tapeten" som Alexandra Rapaport, 50. 

I somras hade ännu en säsong av hennes långkörare "Morden i Sandhamn" premiär, och alldeles nyligen hade både "Heder" och "Gåsmamman" säsongspremiär – bägge två med Rapaport i en av huvudrollerna.

Relationen till Edvin Ryding: "Som mina extra barn"

I en intervju med Nyheter24 har Rapaport sagt att banden mellan skådespelarna i Gåsmamman är lika starka även när kamerorna stängts av. Inte minst mellan hennes egen karaktär Sonja och Joel Lutzow, Clara Christiansson och Edvin Rydingsom spelar hennes barn.

– Alltså, det är fantastiskt att se för jag betraktar dem som mina extra barn, och inför mina egna barn så kallar jag Joel, Clara och Edvin för deras stora syskon, säger Rapaport till Nyheter24.

Alexandra Rapaports förmögenhet - drar in hundratals miljoner

Under taxeringsåret 2021 hade Alexandra Rapaport en inkomst av tjänst på 656 822 kronor, enligt uppgifter från Skatteverket som Nyheter24 tagit del av. Det gav henne en lyxig månadslön på 54 735 kronor. 

Utöver det sitter Alexandra Rapaport med i styrelsen i sex bolag – däribland ett aktiebolag med hennes egna namn och produktionsbolaget Bigster AB. Under 2021 omsatte bara tre av bolagen svindlande 115 miljoner kronor. 

Två av de övriga företagen registrerades 2021 och har inte hunnit redovisa något bokslut ännu. Det sista bolaget omsatte inget under 2020.

Alexandra Rapaports bolag har totala tillgångar på 44 7450 000 kronor. Det går ingen nöd på skådespelarstjärnan, med andra ord!

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!