Robert Gustafsson och hans hustru Lotta har varit ett par i många år
Robert Gustafsson och hans hustru Lotta har varit ett par i många år - Foto: Stella Pictures

Robert Gustafssons svek – var otrogen mot hustrun Lotta: "En ful historia"

Hela Sveriges favoritkomiker har, liksom oss dödliga, ett helt vanligt liv när kamerorna stängs av. Nyheter24 har samlat allt du vill veta om hans fru, boende, ekonomiska situation och barn.


Under söndagskvällen hyllas den ack så folkkäre komikern Robert Gustafsson, 57, i "Vilket liv" på TV4. 

Hans karriär började redan på 80-talet, och sedan dess har han fått hela svenska folket att kikna av skratt på både filmduken och teaterscenen.

Robert Gustafssons förmögenhet - håvar in miljoner

Men det finns ytterligare en roll som Robert Gustafsson kan tillskriva sig – den som miljonär. Ja, för faktum är att hans bolag håvar in riktigt stora summor årligen.

Här kan du läsa mer om Robert Gustafssons lön och stora förmögenhet.

Hur bor Robert Gustafsson?

Tiden innan och efter jobbet spenderar såklart även Robert Gustafsson på hemmaplan. Faktum är att han och hustrun Charlotta Gustafsson har bott i samma hus i 29 år, i Stockholmsförorten Hägersten.

Enligt uppgifter från Booli är hans bostad värderad till omkring 10,5 miljoner kronor.

Robert Gustafssons fru Lotta - äktenskapet har kantats av otrohet

Robert Gustafsson och hustrun Charlotte "Lotta" Gustafsson har varit gifta i många år. Men i sin självbiografi "Från vaggan till deadline" berättar han öppet om att äktenskapet minsann varit allt annat än enkelt.

Robert Gustafsson och frun Lotta. Foto: Erik Mårtenssson/TT

Redan på 80-talet lämnade Lotta honom för en annan man. De återförenades efter en tid – men förhållandet skakades av nya problem i mitten på 90-talet, när Robert var otrogen med en då 21-årig kvinna. I självbiografin beskriver han älskarinnan som "vacker som en solstråle".

"Hon var märkligt livserfaren, även om det var många "bah" inskjutna i meningarna så var referenserna ovanligt stora för en så ung människa. Hon erbjöd så mycket i samma paket. Det blev snabbt en ful historia", skriver Robert Gustafsson i självbiografin, enligt Hänt.

Till slut ska Lotta ha ställt ett ultimatum, och Robert valde att avsluta sidorelationen. Idag är de fortfarande gifta och skrivna på samma adress.

Robert Gustafssons barn - har två söner

Tillsammans med Lotta har Robert Gustafsson två söner – Valentin Gustafsson och John Gustafsson. De båda är vuxna och har valt ett liv utanför rampljuset. 

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

SVT:s blixtändring: Därför nobbades GVFÖ-Torsten

Fler avhopp från artister inför Eurovision

1 timme sedan
Dotter och Titiyo sällar sig nu till de artister som hoppat av evenemang i Malmö inför Eurovision Song Contest i maj.

Han är P2:s nya klassiska artist

1 timme sedan
Den 29-årige barytonen David Risberg har utsetts till Sveriges Radio P2:s nya klassiska artist. Utnämningen sträcker sig över konsertsäsongen 2024/2025 och innebär bland annat att han medverkar i flera konserter under året.

De leder Grammisgalan

1 timme sedan
Ett av Sveriges vassaste humorpar leder årets Grammisgala. För Marie Agerhäll och Jesper Rönndahl är samarbetet hemtamt, men sammanhanget helt nytt.

Därför försvinner "Hotell Romantik" från rutan – SVT om programmets framtid

igår 21:47
Under söndagen sändes sista avsnittet av "Hotell Romantik", säsong två. Här är SVT:s besked om programmets framtid.

Filmfotograf dog – vapenansvarig får fängelse

igår 20:16
Hanna Gutierrez Reed, som var vapenansvarig under inspelningen av "Rust", döms till ett och ett halvt års fängelse, rapporterar amerikanska medier.