Torsdag 6 Okt
Stockholm

Robert Gustafssons stora förmögenhet – bolagen håvar in mångmiljonbelopp

Robert Gustafsson hyllas i TV4:s "Vilket liv"
Robert Gustafsson hyllas i TV4:s "Vilket liv". Foto: Jonas Ekströmer/Henrik Montgomery/TT

Under söndagskvällen hyllas den ack så folkkäre komikern Robert Gustafsson i "Vilket liv" på TV4. Med en lång karriär i ryggen kommer det kanske inte som någon överraskning att det går rätt bra för Robert på den ekonomiska fronten.

Kommentera (1)
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Robert Gustafsson, 57, är en av Sveriges absolut främsta komiker och skådespelare, som fått oss att skratta högt i årtionden. 

På senare år har vi sett honom axla storroller som Allan Karlsson i "Hundraåringen som klev ut genom fönstret och försvann", och Stig Engström i "Den osannolika mördaren". Men han karriär sträcker sig ända bak till mitten av 80-talet, och tog fart ordentligt efter SVT-barnprogrammet "Björnes Magasin".

Robert Gustafssons förmögenhet - så mycket pengar tjänar han

Under taxeringsåret 2021 hade Robert Gustafsson en inkomst av tjänst på 542 009 kronor. Det gav honom en månadslön på 45 167 kronor.

Miljonregn i Robert Gustafssons bolag

Men på bolagsfronten då – hur ser det ut där för stjärnskådisen?

"Allting du gör blir så bra, Parlamentet - hurra! En succékarriär, och mångmiljonär", sjunger Björnes Magasin-Björne på scenen i söndagens "Vilket liv" – och det är definitivt ingen lögn.

Robert Gustafsson är verksam i två bolag, RG Production AB och Prodhouse AB. Han är styrelseledamot i både styrelserna, och i det sistnämnda bolaget sitter även hans hustru Charlotta Gustafsson med som suppleant. 

Under 2021 omsatte Robert Gustafssons bolag drygt 9 miljoner kronor, och tillgångarna uppgår till svindlande 54 515 000 kronor, enligt uppgifter från Alla Bolag som Nyheter24 tagit del av.

Kommentera (1)
Kopiera länk
Dela

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.