Vem är rapparen Adaam? Nyheter24 vet!
Vem är rapparen Adaam? Nyheter24 vet! - Foto: Pontus Lundahl/TT/Pernilla Thelaus

ADAAM: Allt om hans riktiga namn, längd, flickvän och ursprung

Vem är rapparen Adaam, vad är han känd för, har han någon flickvän och var bor han? Nyheter24 reder ut allt du vill veta om honom.


Adaam är en svensk rappare, och en av grundarna till skivbolaget och musikkollektivet "Grind Gang Music". Han slog igenom som 15-åring med låten "Trapstar".

Vad är Adaam känd för?

Inom loppet av några år har Adaam blivit en av de starkast lysande stjärnorna på svenska raphimlen. Han har gjort succésamarbeten med bland andra Loam, VC Barre, Dani M och den idag avlidne rapparen Nils "Einár" Grönberg.

Enligt Spotify har Adaam omkring 1,17 miljoner lyssnare i månaden – och två av hans mest spelade låtar är "Topp" och "Fakka ur".

VC Barre är inte bara en kollega till Adaam, de är också väldigt nära vänner. Här kan du läsa mer om rapparen VC Barre, hans längd och relation till Einár.

Vad är Adaams riktiga namn?

Liksom många andra i branschen har rapparen ADAAM ett artistnamn som skiljer sig från hans riktiga – men till skillnad från många andra har han inte avvikit särskilt mycket från det. 

Nej, för Adaams riktiga namn är Adam Jakobsson

Var bor rapparen Adaam?

När Adaam var fem år gammal flyttade han till Märsta, en ort i Sigtuna kommun utanför Stockholm. Hans ursprung är viktigt för honom, berättar han i en intervju med Kingsize.

– Märsta är mitt hem och jag har mycket kärlek till det. Det var här jag växte upp, så det har ju varit med och format mig till den är jag är idag, säger Adaam.

Och faktum är att Adaam bor kvar i Märsta. Sedan i slutet på augusti 2022 bor han i en tvåa på 57 kvadrat. 

Adaams längd – hur lång är rapparen?

Av allt att döma är det här en fråga som Adaam fått vid flera tillfällen. Det sprids nämligen en video på Tiktok där han pratar om sin längd, och bestämt säger att det här "är sista gången jag svarar på den här jävla frågan".

Så – hur lång är Adaam? 1,70 meter, säger han i videon.

Har Adaam någon flickvän?

Rapparen Adaam sjunger ofta om tjejer i sina låtar, men är desto mer hemlighetsfull med sitt kärleksliv i intervjuer och på sociala medier.

Ingen annan står skriven på Adaams hemadress, vilket skulle kunna tala för att han är singel. Men när han greps av polis strax innan sitt framträdande på Lollapalooza i somras skrev Adaam ett långt inlägg på Instagram. 

I sin version av vad som hände nämndes faktiskt hans flickvän i förbifarten.

"Det ni ser på videon är bara några sekunder efter att en polis oprovocerat har knuffat min tjej och när jag ifrågasätter det så tar polisen tag i mig och kastar mig kraftfullt ner i backen", skrev Adaam i inlägget.

Foto: Instagram/a.d.a.a.m

Vem denna tjej var eller är, det förblir okänt.

Här kan du läsa mer om när ADAAM blev gripen på Lollapalooza.

/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Elvabarnsmamman Satu ”Mybabydolls” Nordling Gonzalez är gravid: "Virvelvind av känslor"

1 timme sedan

Nas kommer till Sverige

2 timmar sedan
Den amerikanske rapparen Nas ger sig ut på Europaturné för att fira 30-årsjubileet av albumet "Illmatic". Efter turnépremiären i Helsingfors i höst kommer han till Stockholm 24 oktober. Nas ska framföra sitt album i dess helhet. Sitt jubileum firar han också genom att släppa en ny låt: "Define my namne".

Prinsessan Sofia hyllas för vågade draget: "Det är lekfullt"

3 timmar sedan
Prinsessan Sofia och prins Carl Philip tycks ha siktet inställt på att ta Europa – och kanske världen – med storm...

Miljonregn för Pernilla Wahlgren och Sofia Wistam – så mycket tjänar de på sin podd

idag 14:53
Det är onekligen klirr i kassan för Pernilla Wahlgren och Sofia Wistam. Podd-drottningarna tjänar stora pengar på podden Wahlgren & Wistam. Enligt den senaste årsredovisningen unnade de sig en REJÄL utdelning.

Janni Delér visar upp resultatet efter skönhetsingreppet

idag 14:22
Janni Delér har under en lång tid varit sugen på att göra ingreppet. Efter att ha gjort det var hon inte sen med att visa upp det för följarna.

Robinson-Charlotta avslöjar: Så är relationen med Ci i dag

idag 14:18
I "Robinson" var Charlotta Hedlund och Ci Lindström långt ifrån bästa vänner. Men hur ser deras relation ut i dag?