Carina Bergfeldt Instagram
Carina ryter ifrån. - Foto: Stella PIctures

Carina Bergfeldt rasar på reporter – här är frågan som fick henne att se rött

Carina Bergfeldt är sannerligen en kvinna som är van att göra intervjuer. Men efter att en kvällsreporter ställde en väldigt specifik fråga, då var måttet rågat.


Carina Bergfeldt, 42, har blivit ett välkänt ansikte hos hela svenska folket under de senaste åren. I januari 2021 tog hon hela Sverige med storm när premiären för talkshowen "Carina Bergfeldt" hade premiär på SVT. Hon har hyllats av både tittare och SVT för sin insats. 

Carina var även en av de första journalister som anlände till Utøya efter att Anders Behring Breivik sköt ihjäl 69 ungdomar år 2011. Någonting hon berättat för evigt kommer att prägla hennes liv.

Förutom arbetet som journalist och programledare så delar Carina dagligen med sig av sitt liv på Instagram. Där delar hon med sig av allt från historier om hennes resor som journalist till vardagslivet som småbarnsmamma. Men inläggen har många gånger resulterat i ramaskri från hennes följare som bland annat anser att hon är borta för mycket från sitt barn.

Men denna gång är det Carina själv som blivit förbannad. 

Carina Bergfeldt: "Katastrof"

Det var förra fredagen som andra säsongen av Carinas talkshow hade premiär. Samma kväll hade även nysatsningen "BIANCA" med Bianca Ingrosso premiär, vilket gjorde att vissa kvällstidningar valde att ställa programmen mot varandra. En reporter frågade Bianca: 

– Kommer din talkshow att vara bättre än Carinas?

Detta fick Bergfeldt att snabbt svara med ett inlägg. 


"Under kategorin ”saker man aldrig skulle säga till en man” handlar dagens kapitel om att kvinnor alltid måste ställas mot varandra. Kvinnor ska lyfta varandra, inte sänka varandra. Och det är än mer beklagligt att det var en kvinna som ställde frågan", skrev Carina. 

Men länge dröjde det inte förrän hon fick en liknande fråga av en reporter, även denna gång om sin show. 

Trots att Carinas show hade närmare en miljon tittare så var det något färre tittare än förra säsongen. En reporter frågade då Carina huruvida det kändes som en 'stor besvikelse'?

Detta fick henne att se rött. 


"Katastrofen är ett faktum innan journalisten ens hunnit avsluta mejlet. Jag minns morgonmötena mellan hungrig chef och hungrig reporter. Sättet man pratade på. ”Ett tittarras för Carina, det skulle folk klicka på. Det gör vi.”, skriver hon och fortsätter. 

"Vi var det mest sedda nöjesprogrammet i Sverige i fredags. Före alla andra program på alla kanaler. Men det låter ju inte lika bra som ”tittarraset”. 

I kommentarsfältet stöttas hon nu av följare, bekanta och branschfolk.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!