Edvin Ryding och hans pappa Jonas Ryding poserar på röda mattan ihop
Edvin Ryding och hans pappa Jonas Ryding poserar på röda mattan ihop - Foto: Pontus Lundahl/Stefan Jerrevång/TT

Edvin Rydings familj: Allt om hans föräldrar, syskon och kända släktingar

Edvin Ryding slog igenom som skådespelare redan som barn, och sedan dess har han axlat flera succéroller. Hur bra koll har du på Edvin Rydings familj: mamma, pappa och syskon? Nyheter24 reder ut allt du kan tänkas vilja veta.


Edvin Ryding slog igenom på bred front i "Young Royals" – serien om prinsen Wilhelm som blir kär i sin skolkamrat Simon. Motspelaren är ingen mindre än Omar Rudberg, känd från musikgruppen "FO&O" och Melodifestivalen.

Young Royals har gjort succé över hela världen, och i mars 2024 har Edvin Ryding över 2,4 miljoner följare på Instagram.

Här kan du läsa mer om Edvin Ryding och hans skådespeleri.

Fansen stod utanför Edvin Rydings hem

Men de stora framgångarna har kommit med en del baksidor för Edvin Ryding. När han gästade "Över bordet" med podduon Tom Ljungqvist och Petter Egnefors i oktober 2021 berättade han följarna är så "hungriga på content" att de kan bli stundtals obehagliga.

– Jag har inte det med mina egna ögon, men jag bor ju hemma och mina föräldrar har sett det och vår granne som jobbar som någon... någon slags vaktgrej, han har också sett det flera gånger. Att det står folk utanför, säger Edvin Ryding i Över bordet.

Det har också hänt att folk hör av sig till Edvins storasyster och skriver att de "är utanför", vilket han tycker är läskigt. 

Mer om Edvin Rydings fans kan du läsa här.

Edvin Ryding föräldrar: Vem är hans mamma och pappa? 

Edvin Rydings mamma heter Lisa Ryding och pappa heter Jonas Ryding. Edvin Rydings föräldrar bor i en villa i Saltsjö-Boo. Där de har bott i över 16 år.

Mamman är dessutom verksam i företaget Edvin Ryding AB, liksom Edvin själv.

Edvin Rydings övriga familj – har han syskon?

Edvin Ryding har, enligt SvD, tre syskon.

Är Edvin Ryding och Yvonne Ryding släkt?

Yvonne Ryding är tidigare fotomodell och Miss Universum-vinnare. Många tror att hon är släkt med Young Royals-stjärnan Edvin Ryding, och tar Yvonne för att vara hans mormor eller farmor. 

Och det är inte så konstigt. De delar nämligen inte bara efternamn, utan faktum är att Yvonne Ryding har ett barnbarn som heter Edwin. Men han föddes 2018 och är son till Sandra Bergqvist – en av Yvonnes två döttrar ihop med skådespelaren Kjell Bergqvist

Om Edvin Ryding och Yvonne Ryding är släkt på något sätt kan såklart inte uteslutas, men han är i alla fall inte hennes barnbarn.

Är Edvin Ryding och Lars Ryding släkt?

Enligt flera källor är den svenska journalisten Lars Ryding morfar till Edvin Ryding. Han är mest känd för sina många år på Svenska Dagbladet.

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!