Margaux Dietz
"Värre saker har hänt" - Foto: Stella Pictures

Paows stöttande ord till Margaux: "Hur kan man bli canceled av att filma en pundare?"

Det är få som missat Margaux-gate som under helgen toppat engagemanget på sociala medier. Det hela exploderade efter att Dietz filmat en man som låg blodig och avdäckad utanför hennes dörr.


Det var för ett par dagar sedan som Margaux Dietz hamnade i ordentligt blåsväder efter att i en vlogg filmat en blodig man som däckat utanför hennes lägenhet. 

I klippet hörs Margaux bland annat säga:

– Kom! Ni måste kolla genom brevlådan. Jag har låst dörren och vi ska ringa polisen. Det är nån som sover här. Det går inte att öppna dörren för att någon ligger och sover!

Margaux Dietz klipp möts av massiv kritik. Bildkälla: Youtube

Klippet är filmat från utsidan, och visar hur Margaux och hennes son smyger ut från sin ytterdörr med mobiltelefonerna i högsta hugg. De petar på mannen och skrattar. 

Margaux ringer sedan sin personliga tränare Boris för att be om råd.

– Det ligger alltså en man utanför min ytterdörr, blodig. Han är inte sönderblodig, han är lite blodig och blåslagen, hörs Margaux säga i ett samtal. 

Boris i sin tur tycks uppmana Margaux att ringa polisen. 

Det hela har genererat ramaskri och flera stora företag har nu valt att avsluta sina samarbeten med Margaux. Detta samtidigt som att arga kommentarer haglar in på sociala medier. 

Två av kommentarerna under Margaux senaste bild. Bildkälla: margauxdietz/Instagram

Paow stöttar Margaux Dietz

Någon som dök upp som gubben i lådan under stormen var ingen mindre än Paulina "Paow" Danielsson. Till skillnad från många som anser att Dietz gjort fel menar Paow att det hela inte är någonting man ska 'behöva bli canceled för'. 

– Margaux har ju filmat någon pundare i sin trappuppgång under hennes vloggdag. Men är det verkligen hela världen? Hade ni hittat en pundare utanför er dörr hade ni antagligen filmat också. Jag förstår att det inte är optimalt men det är inte det värsta man kan göra. Tappa samarbeten och grejer, nej jag vet inte, säger Paow. 

Kommentarsfältet fylls på konstant. Bildkälla: margauxdietz/Instagram
Paulina "Paow" Danielsson. Bildkälla: kattpaow/Instagram

En annan känd profil som gått ut och försvarat Margaux är Anitha Clemence som anser att det är onödigt av företag att bryta samarbeten. 

"Att Stronger väljer att bryta samarbetet är typ det ängsligaste på länge. Gode gud köper man personliga varumärken så får man också förutsätta att de inte är robotar. Patetiskt! Tänk de varumärken som skulle våga stå bakom sina ambassadörer när det blåser", skriver Anitha och fortsätter: 

Anitha Clemence stöttar Margaux. Bildkälla: alithaclemence/Instagram

"OBS har inte betalt av Maggan för att skriva det här. Men det här var det tramsigaste på länge. Moralpanik och återigen anti-feministiskt", skrev hon ytterligare. 

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!