Anna Ternheim är en av gästerna i Så mycket bättre 2022
Anna Ternheim är en av gästerna i Så mycket bättre 2022 - Foto: Karl Melander/TT

Anna Ternheim om detaljen i Så mycket bättre: "Extremt märklig"

Att tacka ja till Så mycket bättre var ingen självklarhet för Anna Ternheim, och under inspelningen var det en viss sak som kändes "extrem märklig".


Anna Ternheim är en av "Så mycket bättres" absolut största stjärnor i år. Hon har hittills gjort uppmärksammade tolkningar på bland annat Lasse Stefanz "De sista ljuva åren" och Albin Lee Meldaus storhit "Josefine". 

Och den som fått upp ögonen för Anna Ternheim kan skatta sig lycklig, hon är nämligen en av två värdartister i Så mycket bättre 2022. Tillsammans med Molly Hammar kommer hon vara kvar i Gotlandsvillan "Grå gåsen" under hela säsongen, medan de övriga artisterna kommer och går. 

Anna Ternheims speciella band till Gotland: "Min son..."

Anna Ternheim är mamma till sonen Axel som föddes 2020. I en intervju med Hela Gotland har hon sagt att Gotland kommit att bli en speciell plats för henne – det var nämligen där sonen föddes.

– Jag har varit mycket här med mamma och pappa, min första skiva spelades in här, och min son Axel föddes här för två år sedan, säger hon i intervjun.

Här kan du läsa mer om Anna Ternheims uppväxt, karriär och medverkan i Så mycket bättre 2022.

Därför tackade Anna Ternheim nej till Så mycket bättre

Vad många kanske inte vet är att Anna Ternheim fått frågan om att medverka i Så mycket bättre flera gånger tidigare. Då har hon alltid tackat nej av olika anledningar. 

Inför den här säsongen kändes det annorlunda, berättar hon i en intervju med Dagens Nyheter:

– Nu när frågan kom kände jag liksom, ja vilket äventyr! Det är väl en bra grej med att bli äldre, att man kanske blir mer bekväm med saker.

Samtidigt erkänner hon att upplevelsen tog henne utanför sin bekvämlighetszon – och beskriver den som märklig.

– Det är en extremt märklig situation. Så fort man kliver av planet är kamerorna på och sedan filmas varenda sak du andas, säger, gör. Det finns inget naturligt med det över huvud taget, säger Anna Ternheim till DN.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Falciani var "för tjock" – nu anställer företaget Bianca Ingrosso

1 timme sedan

Shirley Clamp till attack mot artistkollegorna: "För fasen"

1 timme sedan
Dotter, Medina och Titiyo är några av de artister som har valt att hoppa av Eurovision-festen i Malmö. Mello-veteranen Shirley Clamp har däremot inga planer på att ställa in sin spelning. I en ny intervju riktar hon nu en känga mot de artister som har valt att avbryta sin medverkan.

Hanna Friberg gripen i USA: "Saker hände"

2 timmar sedan
Hanna Friberg har blivit gripen i USA tillsammans med vännen Stella Cocozza. Vännerna höll helt enkelt på att bli utslängda från landet.

Många avhopp från Eurovision i Malmö

2 timmar sedan
Mellan 15 till 20 procent av artisterna bokade till kringarrangemangen i samband med Eurovision i Malmö har hoppat av. Bland dessa finns Dotter och Titiyo – sammanlagt har nu ett 20-tal artister meddelat att det inte längre vill vara med, uppger Sveriges Radio P4 Malmöhus.

Kritikstorm mot killarna i Bachelorette – Sonjas svar: “Tycker inte om..."

3 timmar sedan
Årets säsong av ”Bachelorette” fortsätter att skapa stor diskussion och många ställer sig kritiska till killarnas beteende. För Nyheter24 berättar Sonja Livbom om sina känslor kring det hela.

Sofia Ståhl utreds av läkare – vädjar till följarna

idag 09:17
Det är på sin blogg som Sofia Ståhl bryter tystnaden om sina hälsoproblem. Hon säger även att hon under sin utredning "tagit saken i egna händer".