Anne-Lie Rydé är en av artisterna i Så mycket bättre 2022
Anne-Lie Rydé är en av artisterna i Så mycket bättre 2022 - Foto: Tim Aro/Erik Simander/TT

Allt om Anne-Lie Rydé: Familjen, cancern och kända exmaken

Anne-Lie Rydé, 66, är en väletablerad sångerska som bland annat synts i TV4:s "Så mycket bättre". Vill du veta mer om henne, familjen och bröstcancern som upptäcktes av en slump? Då har du kommit helt rätt.


Anne-Lie Rydé, 66, debuterade i popgruppen EXTRA i slutet på 70-talet, och har därefter släppt soloalbum, medverkat i Melodifestivalen och gästat Idol så sent som för några veckor sedan.

Nu kliver hon in i Så mycket bättre 2022 och gör bland annat Anna Ternheim, Molly Hammar och Johnossi-sångaren John Engelbert sällskap. 

John Engelbert i Johnosso: Allt om hans fru, familj och förmögenhet kan du läsa här.

Anne-Lie Rydés familj: Föräldrar och bror

Rydé växte upp på Lidingö i Stockholm med sina föräldrar och yngre bror David.

– Pappa försörjde sig som jazzpianist när han pluggade i Lund, han var grym, spelade med alla de stora. Mamma var skådespelerska men slutade när vi barn kom. Jag var väldigt präglad av musik hemifrån, sjöng innan jag kunde prata, har Anne-Lie Rydé sagt i en intervju med Hänt.

Vem är Anne-Lie Rydés dotter Alice Gillgren Rydé?

Anne-Lie Rydé har en dotter som heter Alice Gillgren Rydé. Hon bor i en lägenhet i centrala Stockholm och jobbar inom skivbolagsbranschen.

Anne-Lie Rydé drabbades av cancer - berättar om sjukdomen

Under sommaren 2021 upptäckte Anne-Lie Rydé en knöl stor som en ärta i sitt ena bröst. Hon hade alltid varit noga med att undersöka sina bröst, och gick på sin första undersökning två veckor senare.

Ytterligare två veckor senare fick hon beskedet – knölen i bröstet var cancer.

"Operation på Södersjukhuset i september, påbörjad 5-årig antihormonell medicinering i oktober och strålning i november/december. Jag hade tur i oturen som slapp cellgifter; min tidiga upptäckt av tumören innebar utebliven spridning och jag får nog klappa mig själv på axeln där. Ärtjäveln syntes alltså INTE på mammografin som gjordes tre veckor senare...”, skrev Anne-Lie Rydén i ett numera borttaget inlägg på Facebook, enligt Expressen.

Kirurgen som opererade Anne-Lie Rydé sa att hon skulle klappa sig på axeln för att hon varit så uppmärksam.

– Efter alla undersökningar som sedan gjordes visade det sig att den inte syntes på mammografin. Om jag inte hade varit en bröstklämmare, som jag kallar mig själv för, hade jag gått på den ordinarie mammografin som skulle ägt rum i höstas – och då hade den inte upptäckts och jag hade gått runt ytterligare två år. I så fall hade ju tumören växt, och vad som hade hänt då vet man ju inte, har hon sagt i en intervju med Aftonbladet.

Anne-Lie Rydés låtar – sjöng hon Sånt är livet?

Anne-Lie Rydé har en gedigen låtkatalog där bland annat "Segla på ett moln", skriven av Per Gessle, och "I stillhet". Artisten har också släppt tolkningar av andras hitlåtar, däribland "Sån't är livet" av Anita Lindblom och "Två mörka ögon" av Sven-Ingvars.

Har Anne-Lie Rydé haft några förhållanden?

Anne-Lie Rydé är i regel väldigt privat med sitt kärleksliv. Hon fick dottern Alice tillsammans med en Peter, som hon träffade i samband att hon drabbades av stämbandsblödningar i slutet på 80-talet.

De separerade när dottern var ett par år gammal.

– Det var förstås sorgligt, vi var lite ledsna, men hon har en fantastisk pappa och numera två halvbröder. Mammarollen har fått mig att inse att den där totala villkorslösa kärleken hade jag aldrig fått uppleva om jag inte fått barn, säger Anne Lie Rydé till Hänt. 

Anne-Lie Rydé var gift med avlidne Roxette-trummisen Pelle Alsing

Rydé har också varit gift med Roxette-trummisen Pelle Alsing under några år på 80-talet. Han gick hastigt bort strax före jul 2020, och på grund av rådande coronarestriktioner kunde hon inte närvara på hans begravning.

– Alla är i chock fortfarande över det här, för inte tala om hans fru och dotter. Man påminns om ändligheten i våra liv, sa Anne-Lie Rydé om dödsfallet i podcasten "Katarina Hahr möter ".

Har Anne-Lie Rydé någon partner i dag?

Anne-Lie Rydé bor ensam på sin adress i Stockholm och har inte offentliggjort några nya uppgifter om att hon är i en relation. I en intervju med Hänt i augusti 2021 svarade hon följande på frågan om fortfarande är ofrivilligt singel.

– Ja, det är jag. Jag verkar ha tappat förmågan att bli kär. Vete fan vad det beror på. Men jag är kär i livet, jag mår väldigt bra, faktiskt. Jag skulle vilja vara så där himlastormande kär igen och jag vet att det kommer.

Var Anne-Lie Rydé med i Så mycket bättre 2022?

I 2022 års upplaga av TV4:s "Så mycket bättre" var Anne-Lie Rydé en av de medverkande. Andra artister som var med i samma säsong var till exempel Johnossi-sångaren John Engelbert och Molly Hammar

Allt om Johnossi-stjärnan John Engelbert: Frun, pengarna och familjen

Har Anne-Lie Rydé Instagram?

Ja, på Instagram hittar du Anne-Lie Rydé under namnet @therealryde

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Kanonvinsten: Så mycket såldes Zoe Fay Brown sin lägenhet för

"Oppenheimer"-paret adlas efter succén

2 timmar sedan
Regissören Christopher Nolan och filmproducenten Emma Thomas tilldelas hederstitlar för sina bidrag inom filmindustrin och får nu tituleras Sir respektive Dame.

Här syns Carolas ex Jimmy med tv-stjärnan: "Puman är här"

igår 15:42
Carola Häggkvist och hennes ex-pojkvän Jimmy Källqvist såg ut att ha det trevligt med den kända tv-stjärnan. "Puman är här", skriver Carola på sin Instagram.

Carina Berg oigenkännlig på nya bilderna: "Jag behöver hjälp nu"

igår 14:55
​Carina Berg har gjort en drastisk förändring med sitt utseende. Förgäves försökte Carolina Gynning stoppa henne – men Carina lyssnade inte. – Det var modigt. Du var modig som gjorde det, säger Carolina Gynning till Carina.

Realityprofil åtalas – slog barnen blodiga med stekspade

igår 14:12
​En svensk realityprofil åtalas nu, misstänkt för att ha misshandlat sina barn under flera års tid. I samtal med socialtjänsten har barnen berättat detaljerat om hur de blivit misshandlade med bland annat en stekspade i metall och slagna med en fjärrkontroll.

Efva Attling och Eva Dahlgren släpper låt ihop

igår 13:24
För första gången på 43 år släpper Efva Attling en låt – tillsammans med sin fru Eva Dahlgren. "Remember summer breeze" är skriven av dem båda och beskrivs som en sommarsång med 70-talskänsla.