Anna Brolin gravid
Anna Brolin tar bladet från munnen. - Foto: Stella Pictures

Anna Brolin har fått nog av kroppshånen: "Blir förbannad..."

Att varje vecka vara programledare för en miljonpublik är inte direkt en dans på rosor. Detta är någonting Anna Brolin pratat om i en intervju med Aftonbladet.


Anna Brolin42, är en rutinerad sportjournalist vars karriär sträcker sig ända till 00-talets början. 

Sedan våren 2008 jobbar hon på TV4, där hon bevakat allt ifrån La Liga och fotbolls-VM för både herrar och damer. År 2011 axlade hon rollen som programledare på Nyhetsmorgon – och efter det har programledarjobben fortsatt avlösa varandra. 

Anna Brolin. Bildkälla: Stella Pictures

År 2020 tog Anna Brolin över rollen som programledare i Farmen efter Paolo Roberto och hon har minst sagt axlat rollen med bravur. 

Men tv-karriären har verkligen inte bara innehållit guld och gröna skogar. Anna har under perioder jobbat väldigt mycket och i synnerhet blev det mycket när hon samtidigt hade en liten nykläckt knodd hemma. 

– Det där kan nog många småbarnsmammor relatera till. Man sover knappt på nätterna och ska ändå prestera på dagarna och försöka ratta allt. Jag var väldigt trött, men då drog jag i bromsen, berättar hon i en intervju med Aftonbladet. 

Anna Brolin ryter ifrån – efter kropphånen

I samma intervju får Anna frågan kring den rådande utseende och vikt-hetsen i branschen, samt om hon har några personliga erfarenheter kring det hela. 

"Jag kan tycka det är jobbigt". Bildkälla: Stella Pictures

– Absolut, det har jag gjort. Det där sitter också i, jag är uppvuxen på 80-talet och 90-talet då det var någon form av bantningshets. Jag kan tycka det är jobbigt att få kommentarer och vissa dagar är man mer sårbar. Vi har ändå väldigt snälla tittare, men det är klart att det kan förekomma extremt elaka kommentarer, säger hon.

Hon berättar även om att man istället ska vända på det hela och vara tacksam, exempelvis då en förändring av kroppen kan komma i samband med en graviditet. 

– Jag har varit gravid två gånger och känner att kroppen har förändrats, men resultatet är att jag har fått två väldigt fina barn. Då får man vara tacksam och kanske acceptera sina skavanker lite mer. Så ja, jag har nog blivit både mer hårdhudad, men också mer förbannad på det faktum att andra kan lägga ner tid på att vara elaka, avslutar hon.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Tuva Novotny: Superläskigt med komedi

1 timme sedan

Därför känner du igen Hela kändis-Sverige bakar-Pablos röst

igår 23:21
Pablo Leiva Wenger är en känd hip-hop artist och skådespelare. Men vad vet du egentligen om honom? Nyheter24 reder ut några vanliga frågor om Leiva Wenger.

Allman Brothers-grundare död

igår 18:28
Dickey Betts, en av grundarna till rockgruppen The Allman Brothers Band, är död, meddelar familjen på Instagram. Han blev 80 år.

Taylor Swifts nya album – "hon leker med oss"

igår 16:42
Världens nu största popartist släpper 16 nya låtar och en video – om vad? Låttitlarna ger tydliga signaler om slutet på en kärleksrelation. Själva musiken är svårare att ringa in i förväg.

Judisk konferens i Stockholm lockar kända namn

igår 15:46
Terrorattacken mot Israel den 7 oktober 2023 och det efterföljande kriget mot Hamas i Gaza innebär en ny vändpunkt i modern judisk historia. Den 25-26 maj arrangerar organisationen Judisk kultur i Sverige The October 7 Forum för att diskutera händelserna och gästlistan innehåller flera internationellt kända namn.

Tove Styrkes glädje – har blivit mamma

igår 15:38
Tove Styrke kommer med glädjebesked. Hon bekräftar nu för Aftonbladet att hon och flickvännen Sanna Sigborn Erixon blivit föräldrar.