Stockholm

Anna Brolin har fått nog av kroppshånen: "Blir förbannad..."

Anna Brolin gravid
Anna Brolin tar bladet från munnen. Foto: Stella Pictures

Att varje vecka vara programledare för en miljonpublik är inte direkt en dans på rosor. Detta är någonting Anna Brolin pratat om i en intervju med Aftonbladet.


Läs mer

Anna Brolin42, är en rutinerad sportjournalist vars karriär sträcker sig ända till 00-talets början. 

Sedan våren 2008 jobbar hon på TV4, där hon bevakat allt ifrån La Liga och fotbolls-VM för både herrar och damer. År 2011 axlade hon rollen som programledare på Nyhetsmorgon – och efter det har programledarjobben fortsatt avlösa varandra. 

Anna Brolin. Bildkälla: Stella Pictures

År 2020 tog Anna Brolin över rollen som programledare i Farmen efter Paolo Roberto och hon har minst sagt axlat rollen med bravur. 

Men tv-karriären har verkligen inte bara innehållit guld och gröna skogar. Anna har under perioder jobbat väldigt mycket och i synnerhet blev det mycket när hon samtidigt hade en liten nykläckt knodd hemma. 

– Det där kan nog många småbarnsmammor relatera till. Man sover knappt på nätterna och ska ändå prestera på dagarna och försöka ratta allt. Jag var väldigt trött, men då drog jag i bromsen, berättar hon i en intervju med Aftonbladet. 

Anna Brolin ryter ifrån – efter kropphånen

I samma intervju får Anna frågan kring den rådande utseende och vikt-hetsen i branschen, samt om hon har några personliga erfarenheter kring det hela. 

"Jag kan tycka det är jobbigt". Bildkälla: Stella Pictures

– Absolut, det har jag gjort. Det där sitter också i, jag är uppvuxen på 80-talet och 90-talet då det var någon form av bantningshets. Jag kan tycka det är jobbigt att få kommentarer och vissa dagar är man mer sårbar. Vi har ändå väldigt snälla tittare, men det är klart att det kan förekomma extremt elaka kommentarer, säger hon.

Hon berättar även om att man istället ska vända på det hela och vara tacksam, exempelvis då en förändring av kroppen kan komma i samband med en graviditet. 

– Jag har varit gravid två gånger och känner att kroppen har förändrats, men resultatet är att jag har fått två väldigt fina barn. Då får man vara tacksam och kanske acceptera sina skavanker lite mer. Så ja, jag har nog blivit både mer hårdhudad, men också mer förbannad på det faktum att andra kan lägga ner tid på att vara elaka, avslutar hon.

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.