Robinson 2022 final
Lars-Olov vann Robinson 2022. - Foto: TV4

Lars-Olov vinner Robinson 2022 – det ska han göra för vinstpengarna

Finalen av Robinson 2022 blev en riktig rysare. Vinnande ut slutstriden blev ingen mindre än Lars-Olov Johansson.


Årets säsong av Robinson har sannerligen bjudit på mycket av allt. Redan från första dagen började årets gäng att pakta ihop sig och de tydliga grupperingarna blev ett faktum. 

Någon som under hela säsongens gång försökt att stå utanför det hela är Lars-Olov Johansson. Han hamnade snabbt i deltagaren Valentino Deminas skottlinje men valde trots det att hålla sig utanför pakterna. 

– Är det en person som ska känna sig jävligt osäker så är det LO. Honom kommer jag att skicka hem så fort jag får chansen. Hur det än blir så kommer vi att ha en norrlänning mindre, sa Demina då. 

Men så blev det inte. Istället blev det Demina som åkte ut och LO som höll sig kvar. Och det skulle han göra hela vägen fram till finalen. 

Lars-Olov är vinnare av Robinson 2022 

Under finalen möttes slutligen Martin Larsson, Lars-Olov Johansson och Kristofer Nystedt. Kristofer hade först ett maffigt försprång men det hela jämnades ut då alla tre tävlande fastnade på momentet "eldgaffeln". 

Där gällde det att först få fyr på en eld, sedan tända eld på bollar de kastade mot skålar med näver och ved som då skulle fatta eld vilket i sin tur skulle få ett snöre att gå av. 

Efter ett bra tags kämpande fick LO och Martin fyr på sina. Men LO blev den som fick övertag i vattnet. 

LO vann Robinson 2022. Bildkälla: TV4

Han vann därmed Robinson 2022 och en halv miljon kronor. 

– Det känns helt overkligt. Jag kan inte förstå att jag vann hela Robinson. Helt sjukt är det, sa han då. 

”Jag är glad för hans skull”

Det blev inte helt otippat väldigt starka känslor som visades bland deltagarna, främst Kristofer. 

– Man är ju besviken på sig själv men samtidigt glad för LO:s skull sa han. 

Vad LO ska göra för pengarna? Jo, byta tak på huset. 

– Det jag planerar är att byta tak på huset och sedan blir det väl en resa med hela familjen, berättade han för Expressen

Han fortsätter: 

– Sedan räcker det inte till så mycket mer eftersom det ändå är skatt på det. Jag får ut 250 000. 500 000 låter ju fantastiskt bra, det är ju extremt mycket pengar om du ska spara ihop det på din månadslön absolut men när du ska spendera det är det inte så mycket, avslutar han. 

Stort grattis!

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!