Hur bra koll har du på Claes Malmberg – hans familj, sjukdom och pengar?
Hur bra koll har du på Claes Malmberg – hans familj, sjukdom och pengar? - Foto: Leif R Jansson/TT och Johan Nilsson/TT

Allt om Claes Malmberg: Fruarna, sjukdomen och de fem barnen

Claes Malmberg har kommit att bli en av Sveriges mest folkkära skådespelare och komiker. Nyheter24 reder ut några av de vanligaste frågorna om stjärnan, vilka gäller allt från familjen och kärlekslivet till sjukdomen och pengarna.


Skådespelaren Claes Malmberg har synts till i barnklassiker såsom filmen "Lotta på Bråkmakargatan"och julkalendern "När karusellerna sover". 

I egenskap av ståuppkomiker har han dessutom dykt upp som återkommande deltagare i TV4:s "Parlamentet" – något som under hösten 2021 resulterade i en kritikstorm. Läs mer om kritiken mot Claes Malmberg i Parlamentet här.

Men hur bra koll har du på Malmbergs privatliv – familjen, den svåra sjukdomen och pengarna? Nyheter24 reder ut några av de vanligaste frågorna som svenskarna googlar om honom.

Claes Malmbergs ålder – hur gammal är han?

Claes Malmberg föddes den 8 april 1961 i Göteborg. Detta innebär att han fyller 62 år under våren 2023. 

Claes Malmberg som ung – hur såg han ut?

Många är nyfikna på hur Claes Malmberg såg ut som ung. Eftersom skådespelaren har en gedigen karriär bakom sig finns det gott om bilder att tillgå.

Claes Malmberg år 1991, när han var 30 år gammal. Foto: Janerik Henriksson/TT

Claes Malmbergs föräldrar – vem var hans mamma och pappa?

Claes Malmbergs mamma hette Mona-Lisa Rellmark och var socialsekreterare. 

– Jag skulle inte säga att han är så rolig privat, sade hon om sonen till Aftonbladet år 2003. 

Under uppväxten hade Malmberg ingen kontakt med sin pappa: operasångaren Gösta Malmberg, som gick bort till följd av ett alkoholmissbruk när Malmberg var elva år gammal. 

Claes Malmbergs okände bror Ulf Skjäl – hittades i tv

När Claes Malmberg medverkade i SVT:s släktforskningsprogram "Vem tror du att du är" år 2009 fick han en helt ny inblick i det liv som hans frånvarande pappa hade levt. 

Faktum är att han, i tv-programmet, fick veta att han har en halvbror: den fyra år äldre flygplansingenjören Ulf Skjäl. Att ta kontakt med den nyfunna familjemedlemmen var en process präglad av nervositet.

– Jag var mest orolig eftersom jag är en offentlig person. Han hade ju kunnat tycka illa om det jag gör och den jag är och ha en massa fördomar om mig utifrån media. Sen är det ju inte säkert att han skulle tycka att det var så roligt att hitta en ny bror heller, har Malmberg tidigare sagt till Aftonbladet.

Claes Malmberg hittade sin bror i tv. Foto: Björn Larsson Rosvall

Claes Malmbergs familj – har han barn?

Claes Malmberg har fem barn med fyra olika kvinnor. Det första barnet, sonen Nils, fick han redan vid 21 års ålder när han, enligt sig själv, egentligen inte var redo för något föräldraansvar.

– Jag plankade in på tunnelbanan, sov på vännernas soffor och gick runt som en lodis i Stockholm. Jag var slarvig och alldeles för omogen för att få barn. Jag blev mest en besökare i Nisses liv, har han tidigare berättat för Allas

Senare fick Malmberg sonen Nicholas tillsammans med Michelle Malmberg, och därefter dottern Amanda med Caroline Brunell

Yngst bland skådespelarens barn är Nelson och Perla, vilka han fick ihop med Fatima Rainey

Claes Malmbergs kärleksliv – har han flickvän eller fru?

Claes Malmberg har varit gift tre gånger. 

– Jag har väldigt god relation med allihopa, har Claes Malmberg sagt i podcasten "Bathinas skilda möten".

I september 2022 stod det klart att Malmbergs senaste relation, vilken var med brasilianskan Janiana Panchero Silva, tagit slut efter sex års tid. 

– Vi har inte bott ihop, utan det har gått några månader och så har jag varit där. Jag trivs väldigt bra med att vara själv, om jag ska vara ärlig, konstaterade Malmberg i podcasten "Bathinas skilda möten"

Claes Malmberg i Melodifestivalen 2013. Foto: Maja Suslin/TT

Claes Malmbergs sjukdom – när fick han prostatacancer?

Kort efter att coronapandemin blivit ett faktum drabbades Claes Malmberg av prostatacancer. Bara ett par veckor efter det att Malmberg fått diagnosen opererades han – något som ledde till att han blev impotent.

– Det som gläder mig är att jag är ganska rationell i de där situationerna. Jag brukar säga nu till min flickvän att vi har inte ett heterosexuellt förhållande, utan hon får se mig som en lesbisk partner numera, sade han i podcasten "Fördomspodden" under våren 2022 då han fortsatt var i en relation med Janiana Panchero Silva.

Läs Claes Malmbergs ord om impotensen här.

Claes Malmbergs hus – var bor han?

Claes Malmberg har på senare år bott i ett hus i skånska Barsebäck. 

– Jag flyttar mycket, så är det. Men det är ingen inre stress som driver mig, jag har alltid gillat att bo på nya platser bara. Fast här kommer jag nog bli kvar, det känner jag, har Malmberg sagt till GP om det nya hemmet.

Claes Malmbergs pengar – hur mycket tjänar han? 

Claes Malmberg hade, enligt handlingar från Skatteverket som Nyheter24 tagit del av, en fastställd förvärvsinkomst på 295 469 kronor under 2020.

Dessutom hade komikern ett överskott av kapital som landade på 575 858 kronor samma år.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!