Thomas Nordegren är en av Sveriges mest kända radioprofiler.
Thomas Nordegren är en av Sveriges mest kända radioprofiler. - Foto: Stella Pictures och Scot Tucker/AP/TT

Allt om Thomas Nordegren: Frun, de sju barnen och relationen till Tiger Woods

Thomas Nordegren är en av Sveriges mest välkända radioprofiler. Men desto färre har koll på Nordegrens privatliv: frun Anna Höglund, de sju barnen och kopplingen till Tiger Woods.


I över ett decennium har Thomas Nordegren, tillsammans med Louise Epstein, hörts i radioetern genom programmet "Nordegren & Epstein" i P1. Här kan du läsa allt om Louise Epstein: familjen, karriären och maken.

Men medan många känner igen Nordegrens röst är det desto färre som kanske har koll på den erfarne journalistens familjeliv och karriär utomlands.

Hur gammal är Thomas Nordegren?

Thomas Nordegren föddes den 20 februari 1953, vilket innebär att han fyller 70 år under 2023.

I vilka länder var Thomas Nordegren utrikeskorrespondent?

Thomas Nordegren var utrikeskorrespondent under många år och rapporterade då från Berlin i Tyskland, Washington i USA, Helsingfors i Finland och Bryssel i Belgien. 

Vem är Thomas Nordegrens fru Anna Höglund?

Thomas Nordegren är sedan 2003 gift med barnboksförfattaren tillika konstnären Anna Höglund. Faktum är att Höglund till och med gjort en pekbok om sin make, med titeln "Thomas".

– Jag gjorde den på skoj, den är ett resultat av något som huvudet eller hjärtat är fullt av. I bästa fall både och, har hon tidigare sagt om boken till Aftonbladet.

Tidigare var Nordegren gift med journalisten Carin Ståhlberg och dessförinnan var han sambo med den socialdemokratiska politikern Barbro Holmberg.

Har Thomas Nordegren barn?

Thomas Nordegren har hela sju barn: en son född 1978 och tvillingdöttrar födda 1980 tillsammans med Barbro Holmberg, två söner födda 1989 respektive 1992 tillsammans med Carin Ståhlberg och en son samt en dotter tillsammans tillsammans med Anna Höglund.

Var Thomas Nordegrens dotter Elin Nordegren gift med Tiger Woods?

En av Thomas Nordegrens döttrar är Elin Nordegren som var gift med golfproffset Tiger Woods mellan 2004 och 2010. Äktenskapet tog slut under dramatiska former efter att Woods varit otrogen – något som uppmärksammades internationellt.

När nyheten om otrohetsaffären briserade märkte även Thomas Nordegren av den stora mediala uppmärksamheten.

– Jag var pressad när det var som värst och fyra bilar av olika nationaliteter ständigt stod parkerade utanför vårt hus. De ringde på dörren tidigt på morgonen. Många ringde också till barnen... Åttaåringen... De går via klasslistor i skolan. Alla från Larry King och Oprah, till Fredrik Skavlan ville att jag skulle tala ut, har han tidigare sagt till Norra Skåne, enligt Expressen.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!