Stockholm

Det finns en sak ni behöver veta om Farmen-Viktor...

Viktor Bergström
Gabriella Bark diskuterar Farmen-profilen Viktor Bergström. Foto: TV4

Det blåser hårda vindar kring deltagaren Viktor Bergström, 28 efter en rad uttalanden och ageranden i Farmen 2023. Men Nyheter24:s Gabriella Bark tycker att folk överdriver.


Årets Farmen är inne på sin fjärde vecka och wow vilken leverans det är i år. Jag ska vara helt ärlig och säga att detta program nog är mitt favoritprogram av alla svenska produktioner. I synnerhet nu när Paradise Hotel blivit en bibelskola och Ex on the beach inte ens existerar längre (på gott och ont). 

Men i år har Farmen fått en liten sprinkle av Paradise – detta i form av den paktande/spelande handbollskillen Viktor. Viktor är en 2 meter lång hunk som man vet inte direkt haft det svårt med brudarna under livets gång, så detta har mer eller mindre blivit en del av hans karaktär. 

På sociala medier har Viktor kommit att bli en het potatis. Vissa anser att han gör bra tv medan många andra anser att hans beteende i programmet är väldigt problematiskt. Detta då han givit flirtiga kommentarer till flera av de kvinnliga deltagarna och gjort sexuella anspelningar. 

– En av de nya tjejerna är ganska kort. Henne skulle man ju kunna jonglera med, sa han bland annat vid middagen vilket inte helt otippat resulterade i att flera skrattade. Det var dock ingenting som genererade i en stel stämning som gjorde folk obekväma eller där någon av deltagarna tog illa upp.  

Hans flirterier tycks inte alls vara problematiska för de andra deltagarna utan han har snarare bara fått rollen som ställets tjejtjusare. 

Virre passade ju så klart även på att flirta med Anna Brolin under tinget. 

"Ursäkta, var sa du?" Bildkälla: TV4

Anna pratar med deltagarna och kommer då till Viktor: 

– Ni fick ju ha midsommarfest Viktor, hur var det?

– Det var jättekul. Du skulle varit där. 

Många av de andra deltagarna brast ut i skratt. Bildkälla: TV4

– Jaha, vad hade jag fått uppleva då?

– Vad hade du velat uppleva? Jag vet inte jag hade väl trollat dig lite...?

– Ursäkta... vad hade du gjort sa du?

– Vi hade fått se vad som hade hänt.... du kanske är en svår fisk att fiska upp?

– Ett resonemang vi inte ska utveckla vidare, svarar Brolin skrattandes och börjar istället att prata till gruppen. 

Och nu till min, kanske unpopular opinion: Men jag tycker verkligen inte att Viktor är så problematisk och hemsk som många tittare anser att han är. Jag har träffat på/intervjuat många problematiska män i mina dagar där deras uppenbarelse får det att spelas sirenljud i huvudet och rödflaggorna bara haglar i synfältet. Och Viktor kvalar fan i mig inte in där. 

Han är inte en slug, elak psykopat med en klar plan utan han är snarare "a dog chasin cars". 

Att spela på folks känslor eller leka Don Juan i ett realityprogram är han inte direkt först med att göra om man säger så. Det är ingenting som ska resultera i mordhot mot honom och sin familj, en hatstorm och krismöten med jobbet. 

Jag ser hans flirtiga jargong som otroligt harmlös och ingenting som går över någon slags gräns. Det är starka kvinnor med i programmet som utan tvekan är kapabla till att säga till om de skulle bli obekväma. Sandra 1 och 2 hade kunnat göra potatismos av honom men de tycktes komma väldigt bra överens med Viktor vilket högst troligt är av anledningen att han är en kille med hjärtat på rätt ställe som aldrig skulle göra en fluga förnär

Efter #metoo tycker jag att det är bra att toleransen blivit lägre, men drevet mot Viktor vars vindar just nu blåser över sociala medier är ingenting annat än hemskt. 

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.

Notifieringar från din stad

Slå på notifieringar för din stad för att få de senaste Blåljus-nyheterna från Nyheter24.