Vill du veta mer om författaren Jens Lapidus? Då har du kommit helt rätt
Vill du veta mer om författaren Jens Lapidus? Då har du kommit helt rätt - Foto: Anders Wiklund/TT/Stella Pictures

Zanzibar, lyxlägenhet och miljonbolag – så lever stjärnförfattaren Jens Lapidus

Lyxiga resor, eget bubbel och en Östermalmslägenhet som heter duga. Ja, det går då ingen nöd på författaren Jens Lapidus. Läs mer om hans lyxiga tillvaro (och oväntade nyårslöfte) här.


Den före detta advokaten Jens Lapidus, 48, började skriva redan innan han var färdigutbildad advokat. Erfarenheten gav honom en unik inblick i Sveriges undre, kriminella värld – men det var samtidigt betungande att frikänna någon som man vet begått ett brott.

– Man får ont i magen, ligger och tänker på det, får ångest. Jag måste göra mitt jobb och få honom friad, men tänk om han blir frikänd och går och våldtar en ny person till exempel, berättar Lapidus när han gästar "Renées brygga" under onsdagen.

Men vi har å andra sidan Jens Lapidus branschbyte att tacka för några av Sveriges mest bästsäljande böcker, däribland "Snabba Cash"-serien som både filmatiserats och blivit serie på Netflix. 

Hans författarframgångar har gett honom en minst sagt lyxig tillvaro. Vill du veta mer om den? Då har du kommit helt rätt.

Jens Lapidus familj – vem är hans fru?

Jens Lapidus är gift med frun Hedda Stiernstedt Lapidus, som han träffade på juristlinjen. Även hon har i dag lämnat den yrkesbanan, och jobbar som barnboksförfattare och frilansjournalist. Tillsammans har de tre barn: sonen Jack, dottern Flora och sonen Tom.

Jens Lapidus och hustrun Hedda. Foto: Stella Pictures

När Lapidus tog klivet över till författare på heltid omkring 2017 flyttade han och familjen till Mallorca. Där levde de i vad han själv beskrivit som en "låtsastillvaro".

– Vi hade förutsättningarna att bo där. Både jag och min fru som är frilansjournalist kan jobba var som helst. Det märkte man på de andra svenskarna som bodde på Mallorca också. De antingen driver eller har sålt av framgångsrika företag i Sverige. Det är lite av en låtsastillvaro. Till skillnad från Marbella är det varken stek eller vräk på Palma, men hälften av alla svenskar som bor där har det extremt gott ekonomiskt ställt, har han sagt i en intervju med King magazine 2021.

Hur bor Jens Lapidus?

Jens Lapidus är skriven på en adress på Östermalm i Stockholm, i en lägenhet som är drygt 150 kvadratmeter stor. Även frun Hedda är skriven på samma adress.

Lägenheten är värderad till 20,6 miljoner kronor, enligt Booli.

Jens Lapidus förmögenhet – bolagen håvar in miljoner

Att det står härligt till på den privatekonomiska fronten för Jens Lapidus, det kommer kanske inte som någon jätteöverraskning. 

Under taxeringsåret 2021 hade han en inkomst av tjänst på 556 796 kronor, och ett överskott av kapital på drygt 2 miljoner kronor. Han är verksam i fem bolag, varav det största, "Pilpul Litteratur AB", omsatte 6,6 miljoner kronor under 2021. Då uppgick bolagets totala tillgångar på 10,7 miljoner.

Lyxiga resorna – och oväntade löftet

Den som inte kan få nog av Jens Lapidus kan följa honom i sociala medier. Han uppdaterar flitigt från både lyxiga sol- och vinterresor – nu senast från Zanzibar där han tycks ha firat in det nya året.

Där delade han även med sig av sina nyårslöften för 2023. Ett av dem var, otippat nog, att aldrig gå en vecka utan att titta på karaktären Lilla Al-Fadji.

På en annan bild i flödet poserar Jens Lapidus med en flaska av sitt eget "Snabba cash cava". 

"Efter 15 månaders lagring på jästfällning bjuds det på smöriga, brödiga toner, krämiga bubblor och smaker av gula frukter och äpplen", går det att läsa i bildtexten.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!