Fröken Snusk berättar om reglerna kring hennes mask.
Fröken Snusk berättar om reglerna kring hennes mask. - Foto: Nyheter24 och Instagram/@frokensnuskofficial

Fröken Snusk avslöjar – hemliga säkerhetsreglerna hon måste följa: “Mer än man tror”

Vem som gömmer sig bakom den rosa rånarluvan är det stora mysteriet som förbryllar hela Sverige. För Nyheter24 avslöjar Fröken Snusk vad hon får och inte får göra – när hon bär sin ikoniska mask.


Dunderhiten “Rid mig som en dalahäst” har miljontals strömningar på Spotify, och hörs i var och varannan Tiktok-video. Artisten som sjunger den omtalade låten är Fröken Snusk, som blivit känd för sin rosa rånarluva. Den som ligger bakom de explicita texterna är uppsalabon Rasmus Gozzi, som har planerat för Fröken Snusk i flera år – redan innan det bestämdes exakt vem som skulle bära den berömda masken. 

Vem är Fröken Snusk bakom masken? 

Många har spekulerat kring vem som faktiskt är som gömmer sig bakom den karaktäristiska rosa masken, och ännu har inte artisten själv avslöjat vem hon egentligen är. 

Här kan du läsa om när Fröken Snusk egentligen går utan mask.

För Nyheter24 berättar Fröken Snusk att hon, innan musikkarriären tog fart, var en helt vanlig tjej som gick i gymnasiet. Nu har hon hoppat av skolan för att satsa på musiken, men menar att det inte är särskilt jobbigt att inte kunna leva ett helt normalt liv. 

– När jag tar av mig masken så är det ingen som vet vem jag är, så då är det ju ganska skönt. 

Fröken Snusk berättar att det däremot inte är så enkelt som man kan tro att vara en artist som ständigt är maskerad. Det finns nämligen många säkerhetsregler som hon måste följa, vad gäller hennes persona Fröken Snusk. 

– Vi har väldigt mycket säkerhet kring vad jag får göra, vad jag inte får göra, vad jag ska ha på mig och sådant för att ingen ska kunna känna igen mig. Så allting känns säkert, och så att jag kan gå runt utan mask.  

Hon förklarar att när hon är iväg på samarbeten eller intervjuer så är det alltid förtäckt ansikte som gäller. 

Fröken Snusk avslöjar – det här får hon inte göra när hon har på sig masken 

Projektet “Fröken Snusk” har varit planerat i ett flertal år av Rasmus Gozzi, och ingenting lämnas åt slumpen. Exakt vilka regler som det handlar om kan hon inte berätta, men bland annat rör det sig om kläderna hon bär med masken. 

– Först och främst har vi väldigt mycket bakomliggande som jag inte kan berätta alltför mycket om. Men just som jag har är vilka kläder jag får ha och inte. Jag har olika garderober för vad jag får vistas i utan mask, och vad jag måste jag vistas i med mask. Och vara noga med vilka jag skriver med, vilka jag pratar med och allting runt om, säger artisten till Nyheter24 och fortsätter: 

– Det är väldigt mycket säkerhet. Mer än vad man tror. Folk kanske tror att det bara är att sätta på och av masken, men det är väldigt mycket som vi har tänkt igenom.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!