Krister Henriksson och Cecilia Nilsson har varit ett par sedan 80-talet
Krister Henriksson och Cecilia Nilsson har varit ett par sedan 80-talet - Foto: Anders Wiklund/Alexander Larsson Vierth/TT

Krister Henrikssons kärleksliv genom åren – var otrogen mot stjärnan: "Ville straffa"

Den ack så folkkäre skådespelaren Krister Henriksson har fru och barn – och kända ex-flickvänner i bagaget. Här kan du läsa mer om hans kärleksliv genom åren, och vilken stjärnskådis han var otrogen mot.


Krister Henriksson, 76, är mest känd för sin roll som poliskommissarien Kurt Wallander. Men under sin långa succékarriär har han hunnit med en hel rad tv- och filmproduktioner.

Är nu nyfiken på hans familjesituation och hur det har gått på kärleksfronten under åren? Då har du kommit helt rätt.

Här kan du läsa mer om Krister Henrikssons miljontillgångar efter Wallander-succén.

Krister Henriksson var otrogen mot exflickvännen: "Ville straffa henne"

I SVT:s "Min sanning" från december 2021 berättar Krister Henriksson om sin fem år långa kärleksrelation med skådespelerskan Bibi Andersson på 80-talet. Hon gick bort 2019, 83 år gammal.

– Jag blev otroligt kär i Bibi, men hon var Hollywoodstjärna och jag var en tölp från Grisslehamn. Bibi hade Lidingövilla och jag bodde i andra hand på Zinkensdamm. Jag hade inte ett öre och Bibi hade miljoner. Hon var jättegenerös, jättevacker. Det var fantastiskt, säger Henriksson.

Bibi Andersson. Foto: Bertil Ericson/TT

Ändå var han otrogen, och säger själv att han hade för avsikt att straffa henne.

– Men jag kunde inte ta emot allt det där. Så jag blev inte snäll mot henne. Jag ville straffa henne för att hon hade så mycket som inte jag hade. Ren avundsjuka, säger Henriksson i Min sanning, vilket även Femina rapporterat om.

Krister Henrikssons familj – har han fru och barn?

Redan på 80-talet blev Krister Henriksson och den nuvarande hustrun Cecilia Nilsson, 65, ett par. År 1990 fick de den gemensamma sonen Tobias Henriksson ihop.

Krister Henriksson har även döttrarna Jenny Henriksson och Stina Henriksson från en tidigare relation.

Beslutet med frun – Henriksson blev särbo

I en SVT-dokumentär om Henriksson från 2019 framgår det att han och hustrun fattat ett beslut om att leva som särbos.

– Man sitter inte och kollar mobiler eller tv, utan man bestämmer sig för att ses, det är en fördel, för det går mycket slentrian i ett umgänge också. Att man är nästan är tillsammans men gör en massa saker vid sidan av, berättade Cecilia Nilsson i programmet, enligt Aftonbladet

Enligt uppgifter som Nyheter24 tagit del av är Krister Henriksson och Cecilia Nilsson skrivna på varsin adress på Södermalm i Stockholm.

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!